Wie
werken hier

Bij Naturalis werken meer dan 120 onderzoekers wereldwijd aan wetenschappelijke vraagstukken op het gebied van biodiversiteit op het land en op zee: het in kaart brengen van soorten en hun samenhang, en hun veranderende leefomgeving. Onze dataspecialisten werken aan automatische soortidentificatie, en aan het verweven van alle biodiversiteitsgegevens.

Onderzoekers en specialisten

Onderzoeksgroepen en afdelingen

Nieuws
van Naturalis

Ajaree Thonglim
9 november 2023

Dag van de PhD-verdediging: Ajaree Thonglim

Op donderdag 9 november verdedigde Ajaree Thonglim haar proefschrift met de titel: ‘ Disentangling drought-responsive traits with focus on Arabidopsis ’, in het Academiegebouw in Leiden. Voor haar promotieonderzoek bij Naturalis en de Universiteit Leiden…
Lees meer
Geogliefen in de Amazone
6 oktober 2023

Meer dan 10.000 verborgen structuren in de Amazone

In het Amazonewoud liggen duizenden restanten van oude beschavingen verborgen. Deze verborgen structuren, ook wel geogliefen genoemd, geven veel prijs over de geschiedenis van de Amazone. In Science verscheen afgelopen donderdag een groot onderzoek naar…
Lees meer

Onderwijs
voor studenten

De onderzoeksgroepen van Naturalis bieden bachelor- en masteropleidingen aan Nederlandse en internationale universiteiten. Ook bieden we veel projecten aan voor bachelor- en masterstages. Voor PhD-studenten hebben we een gelauwerd PhD-programma.

Onderwijs: bachelor- en masteropleidingen
Onderzoek: bachelor- en masterprojecten
Een PhD bij Naturalis

LiveScience
Nederlandse paddestoelen

Infrastructuren, netwerken
& publicaties

In het licht van de huidige biodiversiteitscrisis is het belangrijker dan ooit dat alle biodiversiteits- en taxonomische gegevens met elkaar verbonden en beschikbaar zijn. Naturalis neemt het voortouw in pogingen om dit te verwezenlijken, zowel op nationale als op wereldwijde schaal.

Lees er hier meer  over

Vlinders en motten
Bloem

Naturalis onderzoekt
wereldwijd