PhD bij Naturalis

Onderwijs in Naturalis

De ontwikkeling van ons jong onderzoekstalent tot excellente onafhankelijke onderzoekers is een fundamenteel onderdeel van onze ambitie. Momenteel werken meer dan 50 jonge wetenschappelijke onderzoekers bij Naturalis aan hun PhD en postdoctoraal werk. Wanneer mensen hun PhD bij Naturalis beëindigen, willen we dat ze vertrekken als ambassadeurs van ons instituut en zich trots voelen dat ze hun studie bij Naturalis hebben voltooid.

PhD
charter

Het vierjarige PhD programma is vormgegeven in het PHD-charter LINK. Dit charter bevat een tijdschema dat de verschillende onderdelen van het programma omvat, maar ook de rol, wederzijdse verwachtingen en verantwoordelijkheden van zowel de promotor als de promovendus schetst. PhD's zijn in dienst van en worden begeleid door Naturalis, maar ze studeren af aan een universiteit. Ons PhD-traject is dan ook afgestemd op de trajecten aan deze universiteiten. In onze onafhankelijke visitatie van 2021 werd het Naturalis PhD programma geprezen.

PhD
Candidates

Get familiar with our PhD candidates and their research projects

Representation by the PhD Council

The Naturalis PhD council is there be the voice of all the PhD candidates in our museum. Most importantly, they are here to support them throughout their journey and make them feel part of our community. During the year, they organize four "PhD days": a day dedicated to Outreach, Grant proposals writing, Career development, and Mental health. Through them the PhD candidates develop useful skills for their career and discuss their problems while enjoying some time with their fellow colleagues. All the while connecting the different fields of research and making sure knowledge and skills can be shared and be put to optimal use.

PhDs

Werken in
een museum

Werken bij Naturalis is geweldig! Het is de ontmoetingsplaats van wetenschappers uit de hele wereld. De grote en gevarieerde gemeenschap bestaat uit gepassioneerde onderzoekers, die graag hun werk aan de wereld willen laten zien. Binnen de muren is elke dag een nieuwe ervaring.

Ideale plek om te beginnen

Naturalis is een ideale plek om je carrière als onderzoeker te beginnen, met zijn gloednieuwe laboratoriumfaciliteiten naast de ontelbare specimens in de collecties en de wetenschappelijke gemeenschap.

"We voelen ons gewaardeerd als beginnende onderzoekers en we kunnen onze vaardigheden op vele niveaus ontwikkelen. Daarnaast biedt Naturalis ons de mogelijkheid om ons werk gemakkelijk met het publiek te delen via presentaties voor een breed publiek van museumbezoekers, diverse social media platforms en unieke werkruimtes in de Live-Science tentoonstelling die ons in staat stellen om ons werk "live" voor het publiek uit te voeren."

LiveScience

PhD
plekken

Een lijst van onze huidige openstaande PhD-vacatures vindt u op onze vacaturepagina.