Onze
programma's

Breng de natuur tot leven met onze speciale programma’s voor overig onderwijs. Tijdens zaalprogramma’s ontdekken leerlingen verschillende zalen door middel van onderzoekende opdrachten. In workshops verdiepen zij zich in een thema door onderzoek aan echte opgezette dieren, fossielen en andere natuurvoorwerpen. Bij de programma’s is geen vrij bezoek inbegrepen. Ook de Rexperience en het Japans theater vallen niet binnen het bezoek.

Kinderen programma workshop SO dinofossielen

SO, VSO en praktijkonderwijs: Workshop dinofossielen

In deze workshop kruip je in de huid van een paleontoloog. Je onderzoekt echte dinosaurusbotten, eieren, voetafdrukken en andere sporen. Door te voelen, vergelijken en puzzelen ontdek je de dinotijd. Bekijk in het museum dinosauriërs en denk na over vragen…
Lees meer
Kinderen in zaal leven

Taalklassen: Workshop Dier op papier

De opgezette dieren in Naturalis staan voor altijd stil. Ideaal om ze van heel dichtbij te bekijken. In zaal Leven kiest iedere leerling uit honderden objecten een dier. Door te tekenen kijken de leerlingen beter en komen de vragen vanzelf. “Waar is die…
Lees meer

Regulier aanbod
voor overig onderwijs

Bijna al ons reguliere aanbod is met kleine aanpassingen ook boekbaar voor het speciaal en overig onderwijs. Neem contact met ons op om samen de mogelijkheden door te nemen via reserveringen@naturalis.nl.

Bereid je
goed voor

Kom je met een speciaal onderwijsgroep naar Naturalis? Dan hebben we een presentatie die je in de klas kunt laten zien ter voorbereiding op een bezoek.

Naar de presentatie

Online
aanbod

Ook digitaal kun je je blijven verwonderen over de natuur!

Zoek je meer informatie over de onderwerpen en onderzoekers van Naturalis? Bezoek dan de Natuurwijzer. Ook handig voor een spreekbeurt!
Natuurwijzer

Zie je een dier in op het schoolplein of in de tuin en weet je niet wat het is? Kijk goed en ontdek het in de Dierenzoeker! Beschikbaar als website en app.
Dierenzoeker

Iets ouds gevonden op het Maasvlaktestrand? Een bot, kies of prehistorisch werktuig? Laat er een expert naar kijken.
Oervondstchecker

Wil je meer informatie over onze museumobjecten? Haal meer uit je bezoek aan Naturalis met de museumapp. Beschikbaar voor Android en iOs.
Naturalis museumapp 

De Natuurwijzer
Dierenzoeker

Meld je aan
voor de lerarennieuwsbrief

Studenten ontdekken meer over het skelet