Programma's
voor het basisonderwijs

Kom fysiek of virtueel naar Naturalis om meer te ontdekken over de rijkdom van de natuur. Kies voor een bezoek uit een workshop, een zaalprogramma, een online gastles of een combinatie.

Bekijk alle programma's

Beestachtig handig zaal leven

Groep 3 en 4 Zaalprogramma Beestachtig handig

Alle dieren zijn verschillend, maar zitten beestachtig handig in elkaar. Welke huid is handig om je te verstoppen? Hoe zien springpoten er uit? Wat kunnen dieren met hun oren? Ga op onderzoek in het museum naar onderdelen van dieren. Zo ontdek je langzaam…
Lees meer
Workshop natuurtalent

Groep 5 en 6 Workshop Natuurtalent

Ooit de dikke huid van een olifant, de gekartelde zaag van een zaagvis of de zachte haren van een leeuw gevoeld? Aanraken is verplicht! Je ontdekt vormen in de natuur en waar die handig voor zijn. Welke talenten hebben dieren en planten? Je maakt hierover…
Lees meer

Programma's
voor het voortgezet onderwijs

Breng de natuur tot leven met onze programma’s voor voortgezet onderwijs. Kies voor een bezoek uit een workshop, een zaalprogramma, een online gastles of een combinatie.

Bekijk alle programma's

Dinolab

Alle niveaus en klassen Online gastles Dinolab

Live meekijken naar het schoonmaken en onderzoeken van net ontdekte Triceratopsbotten. Dat kan met de hele klas, gewoon vanuit school! Via een videoverbinding zitten leerlingen met hun neus op spannende wetenschappelijke ontdekkingen. Ze zien hoe onze dino…
Lees meer

Meld je aan
voor de lerarennieuwsbrief

Studenten ontdekken meer over het skelet

Prijzen en tijden
boekingsinfo

Al voor €5 euro per leerling boek je een zaalprogramma. Online vind je alles terug over onze prijzen en andere praktische informatie, zoals tijden en huisregels.

Boekingsinfo

Stel je vraag

Bso's
en kindergroepen

Bekijk hier onze speciale programma’s voor buitenschoolse opvang en kindergroepen. Tijdens de programma's verkennen kinderen zelfstandig de meeste zalen aan de hand van prikkelende, uitdagende en onderzoekende opdrachten.

Lees meer

Kinderen in zaal De verleiding

Overig
onderwijs

Bekijk hier ons aanbod voor het overig onderwijs, zoals basis- en voortgezet speciaal onderwijs, praktijkonderwijs en taalklassen. Speciaal voor deze typen onderwijs hebben we workshops ontwikkeld.

Overig onderwijs

Kinderen bouwen een nest