Het mooiste
uit de natuur

Zo neemt het museum je bijvoorbeeld mee naar het vroegste leven op aarde, Nederland in de ijstijd en de oerkrachten van onze planeet. Je maakt kennis met de verrassendste versiertrucs van planten en dieren, staat oog in oog met een Afrikaanse olifant en ontdekt het verwoestend vermogen van vulkanen. Ook doe je spectaculaire ervaringen op: hoe voelt het om terug te reizen naar de dinotijd? Behalve tentoonstellingen vind je in het nieuwe Naturalis ook workshopruimtes voor extra activiteiten, spectaculaire experiences, horeca en een winkel. Het opvallende gebouw kent allerlei verwijzingen naar de natuur en nodigt elke voorbijganger uit om naar binnen te gaan.

42 miljoen planten, dieren, fossielen en stenen

De verhalen in ons museum vertellen we aan de hand van topstukken uit onze collectie van 42 miljoen planten, dieren, fossielen en stenen. Onze verzameling behoort tot de top vijf van de wereld op het gebied van biodiversiteit. Ons wetenschappelijk onderzoek draagt bij aan het behoud van de rijke variatie van de natuur. In het nieuwe museum kun je dit aan den lijve ondervinden; je kunt vragen stellen aan onze wetenschappers, je natuurvondst laten onderzoeken en live een preparatie meemaken.

Blijf op de hoogte

Het museum is nu nog dicht, maar houd de website in de gaten. Beetje bij beetje lichten we een tipje van de sluier over de nieuwbouw op. Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Meld je dan onderaan deze pagina aan voor onze nieuwsbrief.

Het oude museum

Loop online door de voormalige tentoonstellingen

Waarom
een nieuw museum?

Prachtige ontwikkelingen maken het noodzakelijk het museum in een nieuw jasje te steken. Sinds 2012 groeit het museumbezoek gestaag, tot wel 410.000 bezoekers in 2016. Ook gaan wetenschappelijke inzichten steeds door, die inzichten delen we graag in onze nieuwe tentoonstellingen.

Binnenkant Naturalis

Zakelijke arrangementen in een bijzondere omgeving

Het nieuwe Naturalis is ook een inspirerende plek voor bedrijven. Met onze zakelijke arrangementen kies je voor het niet-alledaagse in een bijzondere omgeving. Ons verrassende aanbod? Vanaf augustus 2019 vind je dat hier op deze website. Heb je nu al een vraag of wil je op de hoogte worden gehouden over de ontwikkelingen? Neem dan contact op met Sales & Reserveringen via sales@naturalis.nl.

evenement dino
zakelijk arrangement

Antwoord
op al je natuurvragen

Heb je iets gezien of gevonden in de natuur, en wil je weten wat het is? Of heb je een natuurvraag waarop je geen antwoord kunt vinden? Stuur je vraag dan naar natuurvraag@naturalis.nl.

Ook tijdens de sluiting helpen we je graag met alle vragen over de natuur.

Stel je vraag