Ontdek onze
nieuwe museumzalen

In de indrukwekkende zalen vergaap je je aan de rijkdom van de natuur. Vanwege de coronamaatregelen kunnen sommige ruimtes dicht zijn.

Bekijk alle museumzalen

De kaapse leeuw

Van onschatbare waarde 200 jaar Naturalis

Slechts tweehonderd dagen zijn ze te bewonderen, vijfentwintig absolute topstukken uit de collectie van Naturalis. Onder andere de Darwinvinken, uitgestorven Kaapse leeuw en de Diepenveen meteoriet staan in deze tijdelijke tentoonstelling die je als…
Lees meer
Dinotijd Triceratops

Dinotijd

Deze zaal slaat geen enkele bezoeker over. Hier staat ons kroonjuweel in de spotlights: T. rex Trix. Haar tijdgenoten en andere oerreptielen maken de spectaculaire Dinotijd-zaal compleet.
Lees meer
LiveScience in Naturalis

LiveScience

Met zijn grote ramen aan de straatzijde is LiveScience letterlijk en figuurlijk de etalage van Naturalis. Hier ontmoet je onze onderzoekers en collectiebeheerders zodat je kunt zien en ervaren wat er bij hun werk komt kijken.
Lees meer

Agenda
plan je dag

In Naturalis is er elke dag van alles te zien en te doen. Kom je naar onze speciale activiteiten?

Agenda

Het dinolab

Prepareren
van dinofossielen

Een team van Naturalis heeft een heleboel dinofossielen gevonden in Wyoming. Deze fossielen worden meegenomen in grote blokken steen. Bekijk zelf hoe de fossielen netjes uit het steen gehaald worden.

Lees meer

Opgraving klein gereedschap

Congressen
en evenementen

Zakelijke bijeenkomsten omringd door biodiversiteit

Het nieuwe Naturalis is ook een inspirerende plek voor bedrijven. Met onze arrangementen kies je voor het niet-alledaagse in een bijzondere omgeving. Denk aan een diner in het Atrium onder de veertig meter hoge glaskroon. Of een congres in ons eikenhouten Auditorium met perfecte akoestiek. Ontdek de verrassende mogelijkheden.

Congressen en evenementen

T. rex Trix
Catering Naturalis