Ontdek onze
museumzalen

In de indrukwekkende zalen vergaap je je aan de rijkdom van de natuur. Voor de zaal LiveScience heeft het publiek ons zelfs beloond met de BankGiro Loterij Museumprijs. Deze zaal, en alle activiteiten in de zaal, is bovendien gratis toegankelijk. Dus kom zo vaak langs als je wilt!

Bekijk alle museumzalen

Leven olifant

Leven

Deze entreezaal met sensationeel decor neemt je mee langs de meest uiteenlopende landschappen: je start in de diepzee en eindigt bovenop een bergtop, bijna in de lucht. Onderweg ontmoet je een grote diversiteit aan planten en dieren.
Lees meer
Camarasaurus en andere dino's in zaal Dinotijd in Naturalis

Dinotijd

Deze zaal slaat geen enkele bezoeker over. Hier staat ons kroonjuweel in de spotlights: T. rex Trix. Haar tijdgenoten en andere oerreptielen maken de spectaculaire Dinotijd-zaal compleet.
Lees meer
LiveScience in Naturalis

LiveScience

Met zijn grote ramen aan de straatzijde is LiveScience letterlijk en figuurlijk de etalage van Naturalis. Hier ontmoet je onze onderzoekers en collectiebeheerders zodat je kunt zien en ervaren wat er bij hun werk komt kijken.
Lees meer

Rexperience
Oog in oog met T. rex

66 miljoen jaar geleden werd de aarde bevolkt door indrukwekkende dinosaurussen. Stel je eens voor dat je terug kunt reizen naar die tijd, en plotseling T. rex in de ogen kijkt…

Reis terug naar de tijd van de dino's

De Rexperience is geen gewone museumzaal, het is een beleving! Stap binnen in het futuristische reisbureau en betreedt de ruimtecapsule… Maar doe je stoelriemen wel vast, want dit kan wel eens een turbulente vlucht worden!

Rexperience

Oog van Trix in de Rexperience

Agenda
Plan je dag

In Naturalis is er elke dag van alles te zien en te doen. Kom je naar onze speciale activiteiten?

Agenda

Yasmin prepareert

Congressen
en evenementen

Zakelijke bijeenkomsten omringd door biodiversiteit

Het nieuwe Naturalis is ook een inspirerende plek voor bedrijven. Met onze arrangementen kies je voor het niet-alledaagse in een bijzondere omgeving. Denk aan een diner in het Atrium onder de veertig meter hoge glaskroon. Of een congres in ons eikenhouten Auditorium met perfecte akoestiek. Ontdek de verrassende mogelijkheden.

Congressen en evenementen

T. rex Trix
Catering Naturalis