Tijden
en prijzen

Voor het nieuwe museum kun je tickets kopen via tickets.naturalis.nl. Je kunt natuurlijk ook ter plekke tickets kopen. Heb je een Museumkaart? Dan wordt deze gescand bij ingang. Een ticket reserveren is dan niet nodig.

Vanaf 4 jaar

€ 16

Tot en met 3 jaar

€ 0

CJP-pas

€ 15

Studentenkaart

€ 11

Museumkaart 

€ 0

BankGiroLoterij VIP-Kaart

€ 0

Naturalis-relatiekaart

€ 0

Verwonderpaspoort

€ 0 op verwonderdonderdag na 15.00 uur

Parkeerticket

€ 7,50


Openingstijden

Naturalis is tijdelijk gesloten. Vanaf 31 augustus kun je ons weer bezoeken. We zijn dan dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Adres en route

Naturalis is goed te bereiken met het openbaar vervoer: het museum ligt op loopafstand van treinstation Leiden Centraal. Door de verbouwing kun je ons nu even niet bezoeken. Vanaf eind deze zomer ben je weer welkom op Darwinweg 2 in Leiden.  Per 1 november is het mogelijk om elektrische auto's tijdens het museumbezoek op te laden. Er zijn 4 oplaadpunten. Het tarief hiervoor is gelijk aan het tarief van Gemeente Leiden van € 0,34 per kWh.

Toegankelijkheid

Op dit moment zijn we gesloten, maar het nieuwe Naturalis is goed toegankelijk met een rolstoel. Er zijn ook leen-rolstoelen beschikbaar.

Eten en drinken

Even uitrusten met koffie en gebak? Of lekker lunchen? Dat kan straks in het restaurant van ons nieuwe museum. Zelf wat te eten meenemen kan natuurlijk ook, hiervoor hebben we speciale picknickplekken.

Kinderfeestjes

Op dit moment zijn er helaas nog geen kinderfeestjes mogelijk, maar neem eind september contact met ons op voor meer informatie.

Contact

Neem telefonisch contact met ons op via 071 - 751 9600 of per mail: contact@naturalis.nl

Veelgestelde
vragen

Heb je vragen?

Stel ze ons gerust. Wij geven je graag antwoord.

Lees meer

Trappenberg in atrium Naturalis
Trap in atrium Naturalis