De aarde overzicht zaal

De aarde

De zaal De aarde is een ode aan de enorme kracht van onze planeet: scheppend en gevend, maar ook vernietigend. Hier reis je langs plekken waar die kracht zichtbaar en zelfs ook voelbaar is.
Lees meer
De dood icoon gorilla

De dood

Dood doet letterlijk leven. Want in de kringloop van de natuur horen ze allebei thuis. Vandaar dat een zaal over de dood niet mag ontbreken in een museum over ál het leven.
Lees meer
Naturalis museumzaal de ijstijd

De ijstijd

Een onherkenbaar landschap bedekt Nederland. Wilde natuur in een onherbergzaam oerlandschap. Dat is waar de zaal De ijstijd je mee naartoe neemt.
Lees meer
De verleiding in Naturalis

De verleiding

In De verleiding draait alles om voortplanting in de natuur. Elkaar het hof maken, paren en zorgen voor het nageslacht, komen speels aan de orde.
Lees meer
De vroege mens Homo erectus

De vroege mens

Hoe is de mens ontstaan? Het is een veelomvattende vraag waar Naturalis op originele wijze licht op werpt. Dat komt omdat het museum de unieke fossielen van Homo erectus , onze vroege voorouder, tentoonstelt.
Lees meer
Camarasaurus en andere dino's in zaal Dinotijd in Naturalis

Dinotijd

Deze zaal slaat geen enkele bezoeker over. Hier staat ons kroonjuweel in de spotlights: T. rex Trix. Haar tijdgenoten en andere oerreptielen maken de spectaculaire Dinotijd-zaal compleet.
Lees meer
Zaal Evolutie zonder bezoekers

Evolutie

Dieren, planten, schimmels… Al het leven is verweven. Want al het leven, van vroeger en nu, is verbonden door evolutie: het proces waarbij soorten ontstaan en veranderen. Deze zaal maakt op bijzondere wijze duidelijk dat we verbonden zijn met de oorsprong…
Lees meer
Leven olifant

Leven

Deze entreezaal met sensationeel decor neemt je mee langs de meest uiteenlopende landschappen: je start in de diepzee en eindigt bovenop een bergtop, bijna in de lucht. Onderweg ontmoet je een grote diversiteit aan planten en dieren.
Lees meer
LiveScience in Naturalis

LiveScience

Met zijn grote ramen aan de straatzijde is LiveScience letterlijk en figuurlijk de etalage van Naturalis. Hier ontmoet je onze onderzoekers en collectiebeheerders zodat je kunt zien en ervaren wat er bij hun werk komt kijken.
Lees meer
Artist impression tentoonstelling Triceratops

Triceratops: de kudde

Verwacht! Triceratops horridus : deze reusachtige planteneter is een icoon uit het dinotijdperk. En uiterst zeldzaam bovendien, wereldwijd is maar een handvol skeletten te zien. Tot nu! Naturalis werkt aan een blockbuster-tentoonstelling over Triceratops…
Lees meer

Rexperience
Tijdreis naar T. rex

66 miljoen jaar geleden werd de aarde bevolkt door indrukwekkende dinosaurussen. Stel je eens voor dat je terug kunt reizen naar die tijd, en plotseling T. rex in de ogen kijkt…

De Rexperience is geen gewone museumzaal, het is een beleving! Stap binnen in het futuristische reisbureau en betreedt de ruimtecapsule… Maar doe je stoelriemen wel vast, want dit kan wel eens een turbulente vlucht worden!

Rexperience

Rexperience