Caraïbische mariene biodiversiteit

Pseudopontonides principis on black coral

Caribisch Nederland kent een lange geschiedenis van taxonomisch onderzoek, te beginnen met soortbeschrijvingen door Pallas (1766). De afgelopen decennia is er veel natuurhistorisch onderzoek van Caribisch Nederland gepubliceerd door wetenschappers verbonden aan Naturalis Biodiversity Center. De meeste onderzoeken waren gebaseerd op verzameld materiaal, terwijl het huidige onderzoek zich richt op de fylogenie en ecologie van riforganismen, waarvoor vers verzameld materiaal en digitale documentatie (foto's, video) wordt gebruikt.

Foto: De symbiotische garnaal Pseudopontonides principis (Criales, 1980) op zwart koraal. Curaçao, foto C.H.J.M. Fransen, 2013.

14.943500984645, -66.52714665

Samenvatting

Vijf medewerkers van de groep hebben zich op dit gebied toegelegd met onderzoek naar mariene ongewervelden. Aspecten van de gezondheid van koraalriffen worden onderzocht via associaties tussen gastkoralen en ongewervelde symbionten; soortengemeenschappen via de ontdekking van nieuwe soorten, nieuwe locaties en de identificatie van invasieve soorten; en de evolutie van de ondergrondse eilandfauna via interstitiële ongewervelden in marien zand en terrestrisch grondwater.

Curasub - Lisa

Curasub

Curasub
Curasub
External video URL