Duurzame
producten

Aandenken aan je dagje Naturalis

Een mooi cadeau voor een ander of een souvenir voor jezelf: de museumwinkel heeft een breed assortiment aan Naturalis-producten. We onderscheiden ons doordat we ons richten op onze bezoekers, want de collectie heeft raakvlak met de natuur of wat je in ons museum ziet.  

Veel van het aanbod heeft een educatief tintje en de samenstelling wisselt regelmatig. Wij streven ernaar om zoveel mogelijk duurzaam geproduceerde producten aan te bieden en wij zetten ons ervoor in om dit in de toekomst te blijven verbeteren.

kast met mineralen
kast met boeken

Voor jong
en oud

Mineralen en fossielen
Van zakjes die je zelf met trommelsteentjes mag vullen, ammonieten, fossiele haaientanden en trilobieten tot mooie ruwe stukken mineralen en kristallen in hun puurste vorm met toegankelijke prijzen voor het begin of uitbreiding van een mooie verzameling. Onze fossielen en mineralen komen enkel van gerenommeerde leveranciers.

Boeken
Het boekenassortiment is actueel en bevat naast publicaties van Naturalis zelf een breed aanbod van naslagwerken en boeken die je uitnodigen de natuur zelf te ontdekken. Het aanbod verschilt per seizoen.

Speelgoed
Lerend spelen en spelend leren. Naturalis wil graag de onderzoeker in ieder kind wakker maken en biedt daarom een breed scala aan speelgoed. Van onderzoeksets om je vondsten te determineren tot pluche knuffels en van educatieve spellen tot bouwplaten.

Accessoires
Wat te denken van speciaal voor ons ontworpen zilveren sieraden, zijden sjaals met de afbeeldingen uit het museum van Tord Boontje en sieraden van mineralen? Of een stoere hoodie met T. rex Trix!

kast met fossielen
Boeken in de winkel

Cadeautip
Prachtige items

In onze museumwinkel kun je de mooiste mineralen en edelstenen scoren. Begin je eigen edelstenencollectie met stukken uit Marokko, Brazilië en Mexico. Deze schoonheden zijn met de hand uitgezocht en voor je samengesteld. Of kies voor een volledig handgemaakt en duurzaam theekopje. Lokaal geproduceerd met klei uit de achtertuinen van Naturalis. Dit is een perfect cadeau voor je dierbaren of voor in je eigen keuken. Al deze producten vertellen een eigen verhaal. Een speciale selectie uit onze museumwinkel kun je online bestellen via Dutch Museum Gift Shop.

Edelstenen
Beker