Duurzame
producten

Aandenken aan je dagje Naturalis

Een mooi cadeau voor een ander of jezelf of een souvenir: de museumwinkel heeft een breed assortiment Naturalis-producten. We onderscheiden ons doordat we ons richten op de bezoeker, de collectie van de winkel heeft raakvlak met de natuur of wat je in het museum hebt gezien. Veel van het aanbod heeft een educatief tintje en de samenstelling wisselt regelmatig. Wij streven er naar om zoveel mogelijk producten aan te bieden die duurzaam zijn geproduceerd en wij zetten ons hier ook voor in om dit in de toekomst te blijven verbeteren.

kast met mineralen
kast met boeken

Voor jong
en oud

Mineralen en fossielen
Van zakjes die je zelf met trommelsteentjes mag vullen, ammonieten, fossiele haaientanden en trilobieten tot mooie ruwe stukken mineralen en kristallen in hun puurste vorm met toegankelijke prijzen voor het begin of uitbreiding van een mooie verzameling. Onze fossielen en mineralen komen enkel van gerenommeerde leveranciers.

Boeken
Het boekenassortiment is actueel en bevat naast publicaties van Naturalis zelf een breed aanbod van naslagwerken en boeken die je uitnodigen de natuur zelf te ontdekken. Het aanbod verschilt per seizoen.

Speelgoed
Lerend spelen en spelend leren. Naturalis wil graag de onderzoeker in ieder kind wakker maken en biedt daarom een breed scala aan speelgoed. Van onderzoeksets om je vondsten te determineren tot pluche knuffels en van educatieve spellen tot bouwplaten.

Accessoires
Wat te denken van speciaal voor ons ontworpen zilveren sieraden, zijden sjaals met de afbeeldingen uit het museum van Tord Boontje en sieraden van mineralen? Of een stoere hoodie met T. rex Trix!

kast met fossielen
Boeken in de winkel

Cadeautip
Prachtig naslagwerk

Het boek 'Van onschatbare waarde - 200 jaar Naturalis' is een ode aan 200 jaar verzamelen en de verhalen  die het met zich meedraagt. Complete walvisskeletten komen voorbij, verpakt in grote houten kisten. Maar er is ook aandacht voor het allerkleinste mosmijtje, geplet tussen het dek- en objectglaasje van een microscooppreparaat. Te koop in de museumwinkel of bijvoorbeeld via (de webshop van) je lokale boekwinkel.

Meer over ons jubileumjaar

boek Van onschatbare waarde - 200 jaar Naturalis
kaapse leeuw

Praktische
informatie

Naturalis volgt het beleid van de Rijksoverheid wat betreft het coronavirus (COVID-19). 

Praktische info 

Winkel