
Het ISBI departement richt zich op internationale samenwerking bij het promoten van onderzoeksinfrastructuren voor de biodiversiteit. Wij brengen natuurhistorische instituten en internationale initiatieven bij elkaar, en zetten ze op één lijn wat betreft infrastructuur voor biodiversiteit en het delen van data.
Het vergemakkelijken van international samenwerking voor de biodiversiteit
Het ISBI departement bij Naturalis is tot stand gekomen als directe reactie op de uitdagingen en kansen die komen kijken bij de internationale samenkomst van massale digitalisatie van collecties, open wetenschap, en data- en onderzoeksinfrastructuren. Het ISBI vergemakkelijkt internationale, nationale en institutionele samenwerking wat betreft het beheren van infrastructuren voor data, wetenschap en biodiversiteit. Ook coördineert het departement (inter)nationale initiatieven en activiteiten voor financiering. Zodoende hopen wij onderzoekers, beleidsmakers en experts uit andere domeinen tussen verschillende organisaties, landen, infrastructuren en disciplines in staat te stellen naadloos biologische en geologische data op grote schaal te produceren, publiceren en hergebruiken. Dit doen we om innovatie kracht bij te zetten welke nodig is om de urgente milieu- en antropogene uitdagingen van vandaag de dag aan te pakken.
Andere samenwerking
Het ISBI leidt en neemt onpartijdig deel aan andere internationale projecten, initiatieven en vennootschappen om verdere samenwerking te promoten tussen europese natuurwetenschappelijke instituten.
Het ISBI poogt een synergie en kostenefficiënte samenwerking te bewerkstelligen tussen natuurwetenschappelijke instituten binnen Europa en de voornaamste internationale initiatieven voor het delen van biodiversiteitsdata. Binnen Naturalis initiëert en verstevigt het departement de connecties tussen internationale initiatieven en Naturalis zelf. Verder zorgt het ISBI ervoor dat deze ontwikkelingen worden opgenomen in het operationele kader van Naturalis om zowel samenwerking te optimaliseren als opkomende kwesties en technologieën het hoofd te kunnen bieden.
Netherlands Biodiversity Information Facility (NLBIF)
Global Biodiversity Information Facility (GBIF)


Wie wij zijn
ISBI Afdeling
Wouter Addink
Coördinator Data en E-infrastructuur onderzoek
Het ontwikkelen van (inter)nationale projecten over e-infrastructuren voor biodiversiteit. Coördineert alle technische zaken bij ISBI en spreekt vloeiend acroniems.
Eva Alonso
Afdelingshoofd, Senior project manager en ‘DISSCo Prepare’ project manager.
Coördineert een cluster activiteiten die zorgen voor een synergie tussen verschillende ISBI programma’s en relevante projecten en de ontwikkeling op institutioneel, nationaal en internationaal niveau.
Gabriela Dankova
Manager community ontwikkeling (BIOSCAN Europe)
Coördineert de ontwikkeling en oprichting van het BIOSCAN Europe-netwerk.
Vania Leonardo Ferreira
Project Assistent
Verantwoordelijk voor de administratieve en financiële ondersteuning van de afdeling en projectinitiatieven (DiSSCo, MOBILISE).
Sharif Islam
DiSSCo Data Architect
Verantwoordelijk voor het ontwerp van de data-architectuur en de bijkomende diensten.
Niki Kyriakopoulou
Wetenschappelijke Data Specialist
Verantwoordelijk voor de voorspelling, validering en visualisering van koppelingen tussen biodiversiteitsgegevens als onderdeel van het BiCIKL-project (Biodiversity Community Integrated Knowledge Library), en ervoor zorgen dat dit werk wordt afgestemd op de ontwikkeling van de gegevensinfrastructuur van DiSSCo.
Tina Loo
Project Officer, Biodiversiteitsdata
Verantwoordelijk voor biodiversiteitsdata en aan databeleid gerelateerde taken ten aanzien van door Europa gefinancierde projecten en prioriteiten omtrent DISSCo-ontwikkeling.
Andres Rivera Quiroz
Project Manager Assistant/ Project Administrator (Biodiversity Genomics Europe)
Verantwoordelijk voor de administratie, logistiek en management assistent van het BGE (Biodiversity Genomics Europe) project. Ook het ondersteunen van interne initiatieven voor samenwerking tussen verschillende sectoren van Naturalis (Infrastructuur, Onderzoek en Collecties).
Niels Raes
NLBIF Node Manager, Senior projectleider internationalisering, and DiSSCo-NL National Node Manager
Zorgt voor synergie tussen verschillende projecten van het ISBI-programma en relevante projecten en ontwikkelingen op institutioneel en (inter)nationaal niveau.
Max Schoettler
Programmer
xxxx
Roya Shokoohi
Senior Project Manager (Biodiversity Genomics Europe)
Senior projectmanager voor BGE. Verantwoordelijk voor het dagelijks beheer en de uitvoering van de BGE-activiteiten, op tijd en volgens de eisen van de Europese Commissie.
ISBI Associates
José Alonso
Communicatie en Outreach Officer
Coördineert de ontwikkelingen en implementatie van de communicatiestrategieën en -initiatieven van DISSCo. Zorgt ervoor dat DISSCo niet alleen informeert, maar ook zijn boodschap communiceert.
Tom Dijkema
Programmer (Applications Development and Management)
Ontwikkelt software voor de eindgebruikers van DiSSCo voor interactie met de digitale infrastructuur. Is ook betrokken bij de heropleving van het GeoCASe-portaal (Geoscience Collections Access Service).
Dimitris Koureas
Naturalis Managing Director for Digital and Chief Information Officer, Executive Director DiSSCo Research Infrastructure
Sam Leeflang
Lead Programmer (Applications Development and Management)
Verantwoordelijk voor het ontwikkelen en levend houden van DiSSCo's kerndiensten.
Soulaine Theocharides
Software Developer (Applications Development and Management)
Ontwikkelt software voor de projecten DiSSCo en BiCIKL. Implementatie van een identificatiesysteem zodat de twee projecten met elkaar en met andere uiteenlopende biodiversiteitsinitiatieven kunnen samenwerken.
Ni Yan
Business Developer
Ontwikkeling van Europese projectdiensten binnen Naturalis door capaciteitsopbouw binnen de organisatie en het betrekken van belangrijke externe actoren, belanghebbenden en netwerken.