SYNTHESYS+

Synthesys

Het SYNTHESYS+-project is de laatste herhaling van het SYNTHESYS-programma, dat tot doel heeft de toegang tot fysieke en digitale specimens in Europese natuurhistorische collecties te verbeteren.

Project Coördinator

Vincent Smith, London Natural History Museum

Financiering

Horizon 2020

Duur

February 2019 – January 2023

In het
kort

SYNTHESYS+ is een pan-Europees project dat tot doel heeft een gemeenschappelijke, kwalitatief hoogstaande benadering tot stand te brengen voor het beheer, de bewaring en de toegang tot Europese natuurhistorische collecties. Net als ICEDIG is het hoofddoel van SYNTHESYS+ het leggen van de fundamenten - meer bepaald de technische fundamenten - van de DiSSCo-onderzoeksinfrastructuur.

Een kernelement in SYNTHESYS is het verschaffen van toegang aan gesubsidieerde onderzoekers tot de specimens die in SYNTHESYS-instellingen worden bewaard. Naast de (fysieke) toegang is een gezamenlijke onderzoeksactiviteit (JRA) gericht op het verbeteren van de kwaliteit van en de toegang tot digitale collecties en gegevens binnen natuurhistorische instellingen door het ontwikkelen van virtuele collecties.

SYNTHESYS+ loopt tot begin 2023. Naturalis is een belangrijke partner binnen dit project.

Voor meer informatie, bezoek de SYTHESYS+ website

Wie werken
aan dit project?

Mensen van Naturalis betrokken bij SYNTHESYS+:  Wouter Addink, Tina Loo, Steven van der Mije, Sharif Islam, Olaf Banki, Niels Raes, Martin Rucklin, Jeremy Miller, Hannco Bakker, Eva Alonso, Dimitris Koureas, Christel Schollaardt, Arjen Speksnijder, Jose Alonso.