NLBIF Open biodiversiteitsdata voor wetenschap en beleid

logo

NLBIF is het nationaal kennisknooppunt van GBIF (Global Biodiversity Information Facility).  GBIF is een internationaal netwerk en databank voor biodiversiteitsgegevens. Samen hebben ze het doel om iedereen, waar dan ook, open toegang te geven tot gegevens over alle soorten leven op aarde.

Contact

Dr. Niels Raes is de node-manager van NLBIF.

Mail: nlbif@naturalis.nl
Website: NLBIF

https://twitter.com/NLBIF?s=20

Samenvatting

NLBIF helpt en ondersteunt Nederlandse organisaties om biodiversiteitsdata online te publiceren naar GBIF.org. Het bijeenbrengen van open en vrij toegankelijke digitale biodiversiteitsdata voor de bredere gemeenschap draagt bij aan een duurzamer beheer van de natuurlijke wereld.

Via de nationale infrastructuur van NLBIF en de internationale infrastructuur van GBIF kunnen allerlei soorten biodiversiteitsgegevens, waaronder onderzoeks-, monitoring-, observatie- en natuurhistorische gegevensverzamelingen beschikbaar worden gesteld. NLBIF organiseert workshops op het gebied van data-analyse, datakwaliteit en datavalidatie, en themabijeenkomsten over het gebruik van tools om data bij te dragen aan de GBIF-infrastructuur.

NLBIF is een afdeling van Naturalis Biodiversity Center. Node-manager Niels Raes maakt deel uit van de afdeling ISBI, en werkt nauw samen met nieuwe initiatieven en ontwikkelingen op het gebied van biodiversiteitsdata en informatica. 

Meer
informatie

Meer informatie kun je vinden op de website van NLBIF. Het laatste nieuws lees je op onze Twitter en/of LinkedIn-accounts (zowel Nederlands als Engelstalig). 

Wil je op de hoogte blijven van NLBIF? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief, via deze pagina.