VriendenLoterij Cultuurloterij van Nederland

Winnaar BankGiro Loterij Museumprijs 2020

Naturalis is sinds 2006 partner van de VriendenLoterij, dé cultuurloterij van Nederland. De VriendenLoterij ondersteunt Naturalis sindsdien met een vaste jaarlijkse bijdrage. Daarnaast ontvangt Naturalis ieder jaar een bijdrage van deelnemers die specifiek - ‘geoormerkt’ - voor Naturalis meespelen.

Speel mee

Deelnemers van de VriendenLoterij kunnen meespelen voor een museum naar keuze, bijvoorbeeld Naturalis. En dat levert allerlei voordelen op; zo word je af en toe uitgenodigd voor een exclusieve rondleiding of arrangement. Ook help je Naturalis: minimaal 40% van je maandelijkse inleg gaat dan direct naar ons. Met je VIP-KAART kun je gratis meer dan 100 musea in Nederland bezoeken en korting krijgen op dierentuinen, attractieparken, musicals, concerten en theatervoorstellingen. Speel bewust, 18+.

Speel online mee

Betrokken
partner

De VriendenLoterij is met de Nationale Postcode Loterij onderdeel van de Holding Nationale Goede Doelen Loterijen. Deze Goede Doelen Loterijen zijn de op een na grootste private geldgever aan goede doelen wereldwijd. 

De VriendenLoterij is dé cultuurloterij van Nederland. Bijna 800.000 deelnemers van de loterij brachten in 2019 een recordbedrag bijeen. Hiervan komt 84,3 miljoen in 2020 direct ten goede aan 77 toonaangevende instellingen die zich inzetten voor cultuur en monumentenzorg in Nederland. Op de website van de VriendenLoterij lees je meer over alle partners en de projecten die in 2020 een extra of eenmalige schenking ontvangen.

Partners VriendenLoterij

Gebouw Naturalis
LiveScience

Onze 
geschiedenis

De VriendenLoterij en Naturalis Biodiversity Center werken sinds 2006 samen. De VriendenLoterij blijft Naturalis ondersteunen in de periode 2021-2025 met een vaste jaarlijkse bijdrage van €300.000. Daarnaast ontvangt Naturalis ieder jaar een bijdrage van deelnemers die geoormerkt meespelen. Zij dragen minimaal 40% van hun maandelijkse lotprijs af aan Naturalis. Dankzij de succesvolle werving in het nieuwe museum waren dat eind 2019 bijna 8.000 mensen.

Hoogtepunten in de samenwerking van de afgelopen jaren waren de komst van T. rex Trix (T. rex in Town) naar het museum in Leiden, waar de VriendenLoterij €1,2 miljoen aan bijdroeg. Maar ook de vernieuwing van Naturalis werd gesteund door de VriendenLoterij, met €550.000 voor LiveScience en €1,25 miljoen voor de REXperience. Daarnaast werden de Goed Geld Gala's van de VriendenLoterij in februari 2020 in het nieuwe Naturalis gehouden.

T. rex in Town

Waarom
samenwerken

VriendenLoterij en Naturalis hebben een duurzaam en strategisch partnership waarin we elkaar ondersteunen bij het bereiken van wederzijdse doelen met een groot maatschappelijk belang, zeker in deze tijd. Naturalis is blij met de waardering en het vertrouwen en is alle deelnemers van de VriendenLoterij dankbaar voor hun steun.

Meer
informatie

Voor meer informatie over de samenwerking kun je contact opnemen met Bouchra Filali via bouchra.filali@naturalis.nl.

Relevante
projecten

LiveScience in Naturalis

LiveScience

Met zijn grote ramen aan de straatzijde is LiveScience letterlijk en figuurlijk de etalage van Naturalis. Hier ontmoet je onze onderzoekers en collectiebeheerders zodat je kunt zien en ervaren wat er bij hun werk komt kijken.
Lees meer
Dinotijd Triceratops

Dinotijd

Deze zaal slaat geen enkele bezoeker over. Hier staat ons kroonjuweel in de spotlights: T. rex Trix. Haar tijdgenoten en andere oerreptielen maken de spectaculaire Dinotijd-zaal compleet.
Lees meer
Gebouw naturalis glaskroon natuursteen

Persdossier Naturalis' nieuwe gebouw

Wij zijn Naturalis Biodiversity Center; hét nationaal instituut op het gebied van biodiversiteit. In ons museum tonen we de rijkdom en schoonheid van de natuur. Onze natuurhistorische collectie is één van de grootste ter wereld. Met alle kennis en data…
Lees meer

Verschenen
persberichten