Naturalis wint BankGiro Loterij Museumprijs 2020

3 december 2020
V.l.n.r.: Romkje de Bildt (Prins Bernhard Cultuurfonds), Mirjam Moll (Museumvereniging), Jeroen Branderhorst (BankGiro Loterij), Edwin van Huis (Naturalis) en Corine van Impelen (Naturalis).

Trots en dankbaar! Naturalis heeft de BankGiro Loterij Museumprijs 2020 gewonnen! Woensdagmiddag werd Naturalis verrast tijdens de liveverbinding met de studio van de 5 Uur Show. Met een overtuigende 47% van de publieksstemmen sleepten we de prijs in de wacht, die dit jaar als categorie ‘Achter de schermen voor het voetlicht’ had. Het prijzengeld van € 100.000 euro gebruiken we voor de bouw van een professionele studio. Zo bereiken we een nog breder publiek  met onze fascinatie voor de natuur. In totaal werden er dit jaar 84.176 stemmen uitgebracht. De andere twee genomineerden, het Mauritshuis in Den Haag en Eye Filmmuseum in Amsterdam, eindigden met respectievelijk 35% en 19% van de stemmen.

 

Volg onze verhalen

Volg hier het nieuws over het museum en het dagelijkse werk en nieuwe ontdekkingen van onze onderzoekers.

FacebookTwitterInstagramYouTube

Museumdroom
komt uit

Edwin van Huis, algemeen directeur Naturalis Biodiversity Center: “Wat geweldig dat zoveel mensen op Naturalis hebben gestemd. Bedankt! Nu kunnen we onze droom verwezenlijken en nog veel meer mensen bereiken. Dankzij de BankGiro Loterij Museumprijs kunnen we een professionele studio bouwen. Hiermee brengen we onze onderzoekers, hun kennis en hun verhalen altijd tot in de huiskamer en in het klaslokaal. Zo kunnen we nog veel meer mensen verwonderen en raken en onze passie voor de natuur overbrengen. Als mensen de natuur in hun hart sluiten, zullen ze er ook beter voor zorgen. En dat is nu harder nodig dan ooit!”

Grootste publieksprijs
voor musea in Nederland

De BankGiro Loterij Museumprijs, uitgereikt sinds 1990, is de grootste publieksprijs voor musea in Nederland. Ieder jaar staat een andere categorie centraal. Eerdere winnaars zijn: Stedelijk Museum Schiedam (2019), Maritiem Museum Rotterdam (2018), TextielMuseum Tilburg (2017), Nationaal Monument Kamp Vught (2016), Fries Museum in Leeuwarden (2015) en Klok & Peel Museum Asten (2014).

Initiatief
van

BankGiro Loterij, Prins Bernhard Cultuurfonds en Museumvereniging

De Museumprijs is een initiatief van het Prins Bernhard Cultuurfonds en de BankGiro Loterij, in samenwerking met de Museumvereniging. De prijs is bedoeld om musea die zich weten te onderscheiden, te belonen en hen bekend te maken bij een breed publiek. Meer informatie is te vinden op museumprijs.nl.

Naturalis wint BankGiro Loterij Museumprijs 2020