Dinotijd

T. rex Naturalis skelet tentoonstelling

Deze zaal slaat geen enkele bezoeker over. Hier staat ons kroonjuweel in de spotlights: T. rex Trix. Haar tijdgenoten en andere oerreptielen maken de spectaculaire Dinotijd-zaal compleet.

Op dit moment wordt er nog hard gewerkt aan ons nieuwe museum. Maar we zijn er bijna! Vanaf 31 augustus is het nieuwe Naturalis, inclusief Dinotijd, geopend.

Ontmoet Trix
en haar tijdgenoten

Enkele jaren geleden legde Naturalis in de prairie van Montana (VS) een van de meest complete en best bewaard gebleven skeletten bloot van deze beroemde vleesetende dinosauriër. In een houding alsof ze elk moment kan aanvallen, neemt Trix je mee terug in de tijd, samen met andere oerreptielen die 160 miljoen jaar lang over de aarde heersten.

Artist impression T. rex Trix
Impressie zaal Dinotijd

Het idee
achter Dinotijd

Dankzij onze dinovondsten zijn onderzoekers van Naturalis veel te weten gekomen over dinosauriërs en de tijd waarin ze leefden. Onze experts weten hoe de dieren leefden en hoe de omgeving van miljoenen jaren geleden eruitzag. Naar die wereld neemt Dinotijd je mee, waardoor de fossielen veel meer worden dan versteende botten. Met speciale projecties en geluiden veranderen ze in dieren van vlees en bloed. In Dinotijd komen dinosauriërs tot leven.

Het hoogtepunt
van Dinotijd

De 12 meter hoge zaal laat de reusachtige dino’s optimaal tot hun recht komen. En natuurlijk is Trix daarvan het hoogtepunt. Maar ook de Triceratops mag genoemd worden, want van deze dinosauriër heeft Naturalis meerdere exemplaren uit de grond opgediept. Dat levert nog meer kennis op over hoe de dieren zijn gebouwd. Ontbrekende botten zijn aangevuld met 3D-prints; een gloednieuwe techniek in de museumwereld.

 

Impressie zaal Dinotijd
Impressie zaal Dinotijd

Vanaf 31 augustus
zijn we open!

Het gebouw van Naturalis ziet er vanaf de buitenkant al bijna klaar uit. Maar binnen zijn we nog volop bezig met de inrichting van het museum. We kunnen niet wachten om alle mooie zalen te laten zien. Vanaf 31 augustus zijn we weer open en we hopen je dan snel tegen te komen.

Binnenkant Naturalis Atrium