Naturalis opent de Rexperience

7 juli 2022
Rexperience

Naturalis opent met de Rexperience een internationale topattractie! Bezoekers reizen 66 miljoen jaar terug naar de ‘dinotijd’ en komen oog in oog te staan met T. rex Trix. Met de Rexperience voegt Naturalis een bijzondere belevenis toe aan het museum. Naast de echte skeletten van uiteenlopende soorten dinosaurussen in zaal Dinotijd, zorgt de Rexperience ervoor dat Trix tot leven komt en dat de bezoekers haar in het wild kunnen ontmoeten!

Bezoekers stappen in een tijdcapsule, reizen terug in de tijd en hebben een heuse ontmoeting met T. rex Trix. Zij betreden via een futuristische incheckbalie de ruimtecapsule, en worden teruggebracht naar de dinotijd, 66 miljoen jaar geleden. Na een spannende tijdreis komen ze oog in oog te staan met de immense Tyrannosaurus rex, waarna de bezoeker op tijd de weg naar het heden moet zien terug te vinden.

Volg onze verhalen

Volg hier het nieuws over het museum en het dagelijkse werk en nieuwe ontdekkingen van onze onderzoekers.

FacebookTwitterInstagramYouTube

Attractie gebaseerd
op onderzoek

De Rexperience is een attractie voor gezinnen en families, waar je een spannend avontuur beleeft. Tegelijkertijd leert de bezoeker meer over het leven van de T. rex en de omgeving waar zij leefde. De Rexperience is gebaseerd op inzichten van paleontologen, waaronder Anne Schulp van Naturalis. In 2013 groef een team van Naturalis, onder zijn leiding, de fossiele overblijfselen op van een van de meest complete T. rexen ooit ter wereld gevonden. Het skelet, in 2016 Trix gedoopt, vormt nog steeds een prachtige bron voor wetenschappelijk onderzoek naar deze soort en de tijd waarin T. rex leefde. Anne Schulp: “We weten uit onze onderzoeken steeds meer over het gedrag van deze soort, zijn uiterlijk, en hoe zijn omgeving er miljoenen jaren geleden uit moet hebben gezien. Deze inzichten hebben ook bijgedragen aan de ontwikkeling van de Rexperience.”

Nog meer mensen enthousiast maken
over de natuur

Het vernieuwde Naturalis opende eind augustus 2019 de deuren. Negen tentoonstellingszalen tonen het publiek de rijkdom en schoonheid van de natuur. Met de Rexperience wordt er een beleving toegevoegd, iets dat een bijzondere dag uit voor families en gezinnen laagdrempelig en compleet maakt. Edwin van Huis, directeur Naturalis: “We hopen dat we met deze museale attractie nog meer mensen kunnen bereiken met onze verhalen. Onze missie is om iedereen enthousiast te maken over de natuur. De Rexperience is een fantastische manier om dat te doen!”

Informatie over
tickets

De Rexperience is te bezoeken vanaf 8 jaar. Om terug te reizen naar de tijd van T. rex kopen bezoekers voorafgaand aan hun bezoek aan Naturalis, naast het reguliere museumticket, voor 2 euro toeslag een ticket voor de Rexperience. Met dit ticket check je in bij de balie van de Rexperience en stap je via een futuristische gate de tijdreiscapsule in. Tickets voor de Rexperience zijn verkrijgbaar op naturalis.nl vanaf 15 juni 2022.

Perspreview
op woensdag 15 juni

Op woensdag 15 juni om 14:00 uur is de preview voor de pers, waarbij ook paleontoloog Anne Schulp aanwezig is. Daarnaast zijn er enkele gezinnen die winnaar zijn van een prijsvraag en die officieel als eersten de tijdreis maken onder begeleiding van acteur en gezagvoerder van de Rexperience Ferdi Stofmeel. Aanmelden voor deze preview, vragen over de Rexperience of aanvraag van beeldmateriaal: afdeling Communicatie communicatie@naturalis.nl | 06 - 35 11 29 99