Rutger Vos

Rutger Vos

Ik wil helpen bij het begrijpen waar biodiversiteit vandaan komt en welke richting dit opgaat in onze constant veranderende wereld. Om de evolutionaire diversiteit op grote schaal te kunnen begrijpen, moeten we in silico een representatie hiervan maken en daarbij data, tools, algoritmes, hypotheses en testen ontwikkelen om het begrijpelijker te kunnen maken. 

Keywords

Comparatieve genomica, big data, computationele biologie, open source, opkomende karakteristieken, fylo-informatica, comparatieve analyses

Dr. Rutger Vos

Researcher / Bioinformatician
Understanding evolution

rutger.vos@naturalis.nl
+31 (0)6 27 08 5806

Twitter

LinkedIn

 

 

Onderzoek
interesse

Mijn voornaamste onderzoek interesse is om het proces te leren begrijpen dat patronen genereert in biodiversiteit, in tijd en ruimte, binnen grote groepen soorten.

Met behulp van het integreren van open data, het afleiden van fylogenie, het schatten van divergente data en het comparatief analyseren van complexe data, probeer ik patronen binnen biodiversiteit te karakteriseren en test ik daarbij hypotheses over de onderliggende evolutionaire processen. Dit doe ik in diverse samenwerkingsverbanden, waarbij ik bijdraag met mijn expertise in het ontwikkelen van open-source wetenschappelijke software, het creëren van van algoritmes, en, het opzetten van zogeheten high performance computing.

tunicaat
Budding plant

Actuele
onderwerpen

Lees hier meer over mijn onderzoek (in het Engels).

ARISE logo rond

ARISE: Nederlandse soorten kennen en herkennen

In het project ARISE bouwt Naturalis samen met het Westerdijk Instituut en de universiteiten van Amsterdam en Twente aan een infrastructuur die alle (meercellige) Nederlandse soorten kan herkennen en in kaart brengen. Elke soort, op elke manier, snel, en…
Lees meer

Belangrijke
publicaties

Publicaties