Persoonia journal

Persoonia

Persoonia publiceert artikelen over moleculaire systematiek en evolutie van schimmels. Een ander doel is om de taxonomie van schimmels te bevorderen door een polythetische benadering te gebruiken om de ware fylogenie en relaties binnen het koninkrijk Fungi te verduidelijken.

Het tijdschrift publiceert papers van hoge kwaliteit die bekende en nieuwe schimmeltaxa ophelderen op DNA-niveau, en streeft er ook naar nieuwe inzichten te verschaffen in evolutionaire processen en relaties. Artikelen die in aanmerking komen, zijn onderzoeksartikelen en reviews.

Hoofdredacteuren

Prof. Dr P.W. Crous
Westerdijk Fungal Biodiversity Institute

Prof. Dr. J. Nuytinck
Naturalis Biodiversity Center

Layout redacteuren

C. Baak
Naturalis Biodiversity Center

M. van den Hoeven-Verweij
Westerdijk Fungal Biodiversity Institute

Grafisch redacteur

M. Vermaas,
Westerdijk Fungal Biodiversity Institute

In het
kort

Persoonia is een internationaal, peer-reviewed, open-access, full-colour, fast-track tijdschrift, met maandelijks gepubliceerde artikelen. De papers worden ook ingebonden in twee volumes per jaar (juni en december), die online kunnen worden besteld. Het tijdschrift is een groot voorstander van goede praktijken en vereist dat fungariumvouchers worden gedeponeerd in een fungarium met een online databank zoals het  Nationaal Herbarium van Nederland in Naturalis Biodiversity Center, culturen en DNA in langetermijncollecties van genetische hulpbronnen zoals het Westerdijk Fungal Biodiversity Institute, sequenties in GenBank, alignments in TreeBASE en taxonomische nieuwigheden in MycoBank.