Cursussen edelsteenkunde

Diamonds

Sinds 2013 is het Nederlands Edelsteen Laboratorium door Gem-A (Londen) erkend als Accredited Teaching Centre. Naast de opleidingen Foundation in Gemmology en Diploma in Gemmology verzorgt het edelsteenlaboratorium cursussen voor professionals en geïnteresseerden.

Aanmelden Praktische edelsteenkunde

Meld je aan voor de cursus door een mail te sturen naar nel@naturalis.nl. Vermeld hierbij je naam, adres, e-mailadres en telefoonnummer. Na aanmelding van voldoende deelnemers, nemen wij contact met je op. Registratie van deelnemers op volgorde van binnenkomst.

Aanmelden Opfriscursus edelsteenkunde

Meld je aan voor de Opfriscursus edelsteenkunde door een mail te sturen naar nel@naturalis.nl. Vermeld hierbij je naam, adres, e-mailadres en telefoonnummer.

Onze
cursussen

Gebruikmakend van onze specialistische faciliteiten en begeleid door de beste experts in edelsteenkunde, biedt het Nederlands Edelsteen Laboratorium de volgende cursussen aan.

Praktische edelsteenkunde

Voor beginnende juweliers of voor mensen die hun praktische kennis over edelstenen meer willen onderbouwen, organiseert het Nederlands Edelsteen Laboratorium de vierdaagse cursus Praktische edelsteenkunde. In korte tijd biedt de cursus een overzicht in edelstenen (echt, synthetisch, imitatie) en ook parels die op de markt worden aangeboden.

Deelnemers krijgen praktische handvatten aangereikt om de meest voorkomende edelstenen en parels te herkennen. De gelegenheid om onder vakkundige begeleiding volop te oefenen met de benodigde instrumenten, is uniek.

De cursus Praktische edelsteenkunde vereist geen speciale opleiding en wordt afgerond met een certificaat als bewijs van deelname.

  • Duur: 4 dagen
  • Tijdstip: elke dag van 09.30 uur tot 16.30 uur
  • Locatie: Nederlands Edelsteen Laboratorium, Darwinweg 2, Leiden
  • Data: nader te bepalen
  • Kosten: €600 (excl. 21% btw) voor de vierdaagse cursus, inclusief lesmateriaal en het gebruik van de instrumenten ter plekke. Lunch is niet bij de prijs inbegrepen.

Opfriscursus edelsteenkunde

Speciaal voor professionals (zoals juweliers en goud- en zilversmeden) die veel te maken hebben met edelstenen, biedt het Nederlands Edelsteen Laboratorium een eendaagse ‘opfriscursus’ aan. Onze experts praten deelnemers bij over de laatste ontwikkelingen in het vakgebied en je kunt zelf de nieuwste technieken uitproberen. De Opfriscursus edelsteenkunde vereist basiskennis in edelsteenkunde of een edelsteenkundige opleiding zoals FGA of FEEG.

Soms is het lastig om echt van nep te onderscheiden. Waar ligt in dat geval je eigen grens? In deze opfriscursus laten we je de nieuwste behandelwijzen van edelstenen zien, zodat je bijblijft op dit terrein. Met de nadruk op diamant, robijn, smaragd en saffier, ontdek je wanneer je als professional een synthetisch product nog net zelf kunt herkennen, en wanneer niet. Zo begrijp je in welke gevallen je kunt terugvallen op een specialistisch laboratorium zoals het Nederlands Edelsteen Laboratorium.

Speciale masterclasses

Klanten van het edelsteenlaboratorium kunnen speciale wensen hebben rond een bepaald thema. Daarom bieden wij ook speciale masterclasses aan. Desgewenst organiseert het laboratorium een masterclass voor een gesloten groep. Zo ben je zeker van een optimale begeleiding, toegesneden op jouw vraag. De Opfriscursus edelsteenkunde vereist basiskennis in edelsteenkunde of een edelsteenkundige opleiding zoals FGA of FEEG.

  • Duur: 1 dag
  • Tijdstip: 09.30 tot 16.30 uur
  • Data: nader te bepalen
  • Locatie: Nederlands Edelsteen Laboratorium, Darwinweg 2, Leiden
  • Kosten: €200 euro (excl. 21% btw) voor de eendaagse Opfriscursus edelsteenkunde, inclusief lesmateriaal en het gebruik van de instrumenten ter plekke. Lunch is niet bij de prijs inbegrepen.