Nederlands Edelsteen Laboratorium (NEL)

Saffier

Iedereen met vragen over de aard van edelstenen (echt, synthetisch, imitatie), hun herkomst en eventuele behandeling, kan terecht bij het Nederlands Edelsteen Laboratorium. Ook testen wij hier diamanten op hun kwaliteit en verzorgen we internationaal gecertificeerde opleidingen. Het edelsteenlaboratorium - onderdeel van Naturalis -  is uitgerust met hoogwaardige apparatuur. Onze experts geven snel en vakkundig antwoord op vragen over edelstenen en parels. Met hun werk bewegen zij zich op het snijvlak tussen fundamenteel en toegepast onderzoek.

Contact

Neem contact op voor meer informatie over de diensten en de opleidingen via nel@naturalis.nl of  (071) 751 9661.

Download gratis onze Minigids Edelstenen

Hét expertisecentrum
voor edelstenen

Gebruikmakend van de veelomvattende collectie van Naturalis, draagt onderzoek van het Nederlands Edelsteen Laboratorium bij aan wetenschappelijke kennis over geologie en edelstenen. Onderzoeksresultaten van het edelsteenlaboratorium worden vastgelegd in overeenstemming met internationaal erkende standaarden en richtlijnen van International Mineralogical Association (IMA) en World Jewellery Confederation (CIBJO). Dit garandeert een constante en hoge kwaliteit van ons specialistisch werk.

  Wat wij voor je
  kunnen betekenen

  Voor uiteenlopende klanten - bijvoorbeeld juweliers, goud- en zilversmeden, maar ook liefhebbers van edelstenen en parels - biedt het Nederlands Edelsteen Laboratorium de volgende diensten:

  • Edelstenen: vaststelling van identiteit (inclusief synthetische stenen en imitaties) en eventuele behandeling, onderzoek naar herkomst.
  • Diamanten: graduering en onderzoek naar de herkomst van kleur (bij fantasie-gekleurde diamanten), kwaliteitsonderzoek op grond van gewicht, kleur, zuiverheid en kwaliteit van het slijpsel.
  • Parels: vaststelling van identiteit (inclusief gecultiveerde parels en imitaties) en eventuele behandeling, vaststelling van dikte parelmoerlaag en andere kwaliteitskenmerken bij gecultiveerde parels.

  Opleidingen
  en cursussen

  Ook expert worden in edelstenen en parels? Of als professional je kennis opfrissen? We bieden interessante opleidingen en cursussen, met professionele begeleiding en hoogwaardige faciliteiten.  Meer informatie over ons aanbod, inclusief data en kosten?

  Bekijk onze opleidingen edelsteenkunde

  Bekijk onze cursussen edelsteenkunde

  Crown diamonds
  Witte opaal

  Onze
  publicaties