Triceratops on tour

Opbouw Triceratops in de bieb

In 2013 deed Naturalis een unieke vondst in Wyoming (VS): vijf triceratopsen! Na jaren opgraven, prepareren en onderzoeken zijn de dino's klaar om gepresenteerd te worden. Triceratops komt naar je toe deze zomer! Samen met bibliotheken - de 'huiskamers van de stad' - en lokale natuurmusea maken we dat mogelijk. In vijf steden in Nederland is één van de kudde gratis te zien. Onder toeziend oog van het publiek wordt het skelet van de iconische planteneter opgebouwd. Ook bieden de bibliotheken en musea een dino-programma voor jong en oud aan, waarin leesplezier en verbeelding centraal staan.

Blijf op de hoogte

Echte dinofans volgen het laatste nieuws over de kudde van Naturalis via onze socials en nieuwsbrief.

Instagram  Facebook  Nieuwsbrief 

Dino
in het land

We zijn trots om samen te werken met partners verdeeld over het hele land.

Een van de kudde komt naar je toe

Jong en oud, van noord tot zuid, kan deze zomer oog in oog staan met een Triceratops in een van onderstaande bibliotheken. In samenwerking met de lokale natuurhistorische musea, zijn er talloze (lees)activiteiten en evenementen gepland waarbij je meer kunt ontdekken over dino’s, natuur en onderzoek doen. Doe mee in de biebs en de musea!

Sfeerimpressie expo
Triceratops in zaal Dinotijd in Naturalis

Vrijwilliger
worden

Altijd al eens willen werken met een dinosaurus? 

Gezocht: enthousiaste vrijwilligers

De inzet van vrijwilligers is van onschatbare waarde in dit project. Wil je deel uitmaken van deze bijzondere samenwerking? Dan roepen we je op om te komen helpen op een van de vijf locaties in Nederland. Onder het toeziend oog van Triceratops zul je bezoekersvragen beantwoorden,  ondersteunen bij activiteiten en helpen bij de doorstroom van het publiek. Binnenkort vind je hier meer details en informatie over hoe je je kunt aanmelden.

Vrijwilliger beantwoordt vragen van bezoekers

Verwacht: blockbuster
Tijdelijke tentoonstelling

Naturalis presenteert vanaf donderdag 17 oktober 2024 een wereldprimeur: een complete triceratopskudde! In deze unieke en interactieve familietentoonstelling sta je voor het eerst oog in oog met vijf indrukwekkende triceratops-skeletten en leer je meer over hun fascinerende wereld.

Triceratops
de kudde van Naturalis

Uitzonderlijke vondst

In 2013 stuitte een team experts van Naturalis op een unieke vondst in Wyoming (VS). Gedurende meerdere expedities naar de vindplaats legden de onderzoekers op één plek honderden versteende botten en botfragmenten bloot van de wereldberoemde dinosoort Triceratops horridus. Het bleken vijf individuen; een kudde! Zo’n grote en belangrijke vondst is wereldwijd nog niet eerder vertoond.

Lees meer

Jimmy de Rooij op expeditie Triceratops
Paleontologenkwast tijden expeditie Triceratops