Lang leve onze verzamelaars

Vincent Kalkman in Bhutan (foto: Bureau Voorlichting/Naturalis)

Om te weten wat we moeten behouden aan biodiversiteit en natuurlijke rijkdommen, moeten we eerst goed weten wat er is. Onze wetenschappers-verzamelaars inventariseren de natuur wereldwijd. Onze enorme collectie en onze schat aan natuurhistorische data vormen de basis voor onderzoek naar biodiversiteit in verleden, heden én toekomst. Nu belangrijker dan ooit.

Docu-serie De Toren

In onze collectietoren liggen miljoenen natuurschatten opgeslagen. Waar komen die natuurschatten vandaan? In de serie De Toren ga je mee op expeditie met ontdekkingsreizigers van toen en onderzoekers van nu. Tot en met 21 juli 2019 elke zondag om 21.10 uur op NPO2.

Kijk de serie online

Het belang
van verzamelen

In de eerste aflevering van De Toren volgen we Edwin van Huis, directeur van Naturalis, en libellenonderzoeker Vincent Kalkman. Ze trekken door de mysterieuze bergstaat Bhutan met een vangnet en een geheimzinnig doosje, een miniatuurslak en een koninklijke libel. Lees hieronder interviews met Edwin en Vincent én verdiep je verder in onze vlinderverzameling.

Vincent Kalkman

Bhutan: dé plek om nieuwe soorten te ontdekken

Naturalis brengt natuur in kaart en leidt Bhutanese experts op. "De mensen in Bhutan hebben eerbied voor alles wat leeft," entomoloog Vincent Kalkman vertelt uitgebreid over het werk van Naturalis in Bhutan, zoals dat ook te zien is in de eerste aflevering…
Lees meer
Dagpauwoog

Lang leve de vlinder

In de collectietoren van Naturalis bevinden zich ongeveer 3.5 miljoen vlinders. Onderzoekers hebben ze de afgelopen 200 jaar over de hele wereld verzameld om zo een beter beeld te krijgen van biodiversiteit. De vlinders bieden een schat aan informatie…
Lees meer

Onderzoekers
in beeld

Benieuwd naar samenwerkingsmogelijkheden, neem dan contact op met ons Research Coordination Office via rco@naturalis.nl of 071 - 75 19 540.

Topstuk
Megalestes gyalsey

In de eerste aflevering van De Toren speelt deze libel, Megalestes gyalsey, een hoofdrol. Lees meer over deze bijzondere vondst op Naturalis Topstukken.

Naar topstukken.naturalis.nl

Libel Megalestes gyalsey
Landschap Bhutan

Kennisplatform
detoren.tv

Een mammoetdrol die nog ruikt. Een schelp die maar drie mensen op de hele wereld mogen aanraken. Het (onontdekte) leven in de diepzee. De Toren is een zesdelige docu-serie over het verhaal achter de natuurschatten uit onze collectie, tezamen met vier online verhalen. De online verhalen kun je ontdekken op detoren.tv.

Naar detoren.tv

Plankton

Buitengewone
reizen

Onze onderzoekers werken wereldwijd om de natuurlijke rijkdom op aarde te beschrijven, te begrijpen en te behouden. Ze reizen naar alle uithoeken van de wereld. Onder strikte voorwaarden verzamelen zij de natuur en leggen deze vast, met als doel de verbazingwekkende rijkdom te kunnen begrijpen. Naturalis Scientific Expeditions maakt het mogelijk onderdeel te zijn van deze buitengewone reizen.

Lees meer

Naturalis Scientific Expedition Bhutan
External video URL