Op pad met
de ontdekbladen

Onderzoek jouw buurt

Ga zelf aan de slag met de ontdekbladen van Naturalis. Onderzoek vogels of insecten bij jou in de buurt of ontdek meer over Trix, gewoon thuis. Laat je creatieve kant zien en ontwerp een dier of zelfs een heel museum.

Ontdek vogels
Ontdek planten 
Ontdek beestjes 
Maak je eigen museum 
T. rex in je huis 
Ontwerp je eigen superdier 
Ontdekkingsreis in de buurt
Ontdek natuurmaatjes
Ontdek schimmels
Ontdek stenen

Meisje kijkt in kijkdoos
Rups

Leer meer met
de Natuurwijzer

Krijg antwoord op al je vragen

Heb jij je ooit afgevraagd waarom mensen vijf tenen hebben, kippen vier en struisvogels maar twee? Of hoe de wolharige neushoorn leefde in de ijstijd? Hoe Trix eigenlijk in elkaar gepuzzeld is? Dit en meer vind je op de Natuurwijzer! Wat wil jij vandaag ontdekken? Ook handig voor een spreekbeurt of werkstuk!

Natuurwijzer

mammoet
Poot van een struisvogel

Print je
eigen dino

Mini-dino

Heb je zelf een 3D-printer thuis of op school? Dan kun je je eigen Triceratops printen. De dino is een exact kopie van het exemplaar in Naturalis, maar dan in mini-formaat. 

Lees meer

Triceratops in Naturalis
Kopie van Triceratops

De natuur is
altijd open!

Lekker naar buiten, het kan altijd. De natuur is in elk seizoen geopend. Wil je meer leren over de wilde dieren en planten om je heen? Maak een foto en laat de app ObsIdentify je helpen. De app vertelt je direct wat je ziet. 

ObsIdentify app

Zie je een dier in je tuin, het park of bos en weet je niet wat het is? Met hulp van de Dierenzoeker ontdek je het snel. Je kunt de Dierenzoeker gebruiken als website, maar ook als app voor onderweg.

Dierenzoeker

Kinderen inspecteren grond

Op onderzoek
in de Verwonderwereld

Laat je verwonderen

Ga online op ontdekkingstocht langs eilanden vol proefjes, schatkaarten, filmpjes en andere activiteiten. Bijen, dino’s, uitvindingen, stoepplantjes, je eigen binnenkant - je onderzoekt het allemaal op de Verwonderwereld. Geschikt voor kinderen van 4 tot 12 jaar.

Verwonderwereld

 

Bloem met honing

Naturalis vanuit je
huis bezoeken

Vanaf nu is Naturalis altijd geopend! Dat betekent dat je topstukken zoals T. rex Trix kunt bewonderen wanneer je maar wilt. Gewoon, vanuit huis! In het virtuele museum nemen Naturalisonderzoekers Freek Vonk en Auke-Florian Hiemstra je mee en maken een stop bij verschillende hoogtepunten.

Virtueel museum

Atrium trappenberg
Trappenhuis Atrium