Lenen van collectiestukken

Botanisch collectiestuk

Bij Naturalis is het mogelijk om collectiestukken te lenen voor tentoonstellingen, onderzoek of voor andere doeleinden. Daar zijn een aantal voorwaarden aan verbonden.

Verschillende
bruiklenen

Elk object van de Naturalis collectie is uniek. Door het uitlenen van deze unieke objecten kunnen anderen professionals deze objecten benutten en zelfs het nut en de waarde ervan verhogen. De bruiklenen zijn meestal voor wetenschappelijk onderzoek, maar ook voor tentoonstellingen. Jaarlijks gaan er zo’n 300 wetenschappelijke bruiklenen en 20 museale bruiklenen bij Naturalis de deur uit.

Onze
leenvoorwaarden

Voor zowel museale als wetenschappelijk bruiklenen zijn er echter wel voorwaarden om de veiligheid van de objecten te waarborgen. Deze voorwaarden zijn afhankelijk van o.a. het doel van de leen, wat er geleend wordt en voor hoelang men de objecten wil lenen.

Hieronder staan twee links, één voor museale bruiklenen en één voor wetenschappelijke bruiklenen, waaronder de specifieke leenvoorwaarden worden gegeven. Het is aan te raden om bij voorhand eerst te kijken of u hieraan kunt voldoen voordat u een leenverzoek indient.

Info over museale bruiklenen 
Info over wetenschappelijke bruiklenen