Sylvia Mota de Oliveira

Sylvia Mota de Oliveira

Amazonia is het sleutelwoord voor mijn wetenschappelijke interesses. Het is de plek waar ik het grootste deel van mijn theoretisch kennis en veldervaring heb opgedaan. Vanuit een breder perspectief draagt mijn onderzoek bij aan het begrijpen van neotropische plantendiversiteit en de processen verbonden met haar oorsprong en behoud. Ik heb mij toegelegd op twee specifieke onderzoeksrichtingen: fylogenie van de neotropische Myristicacaea, en de ecologie en lange-afstandsverspreiding van amazone bryofyten.

Keywords

Myristicacaea, ‘Flora of the Guianas’, e-taxonomie, Amazonia, bryofietenecologie

Onderzoek
interesses

Ik ben geïnteresseerd in de plantendiversiteit van de flora van het Amazonegebied.

Mijn onderzoeksvragen beslaan taxonomie, inventarissen van soorten, bryofietenecologie en biogeografie.

Gezien ik een waar voorstander ben van gelijke toegang tot wetenschappelijke kennis is het beschikbaar maken van taxonomische literatuur een belangrijk onderwerp voor mij. Dit naast mijn activiteiten als redacteur voor ‘the Flora of the Guianas’.

Sylvia in the field
Amazonian-forest

Relevante
onderwerpen

Lees hier meer over mijn onderzoek (in het Engels).

Team

Flora van de Guianas

De Flora van de Guianas is een lange termijn project gewijd aan de taxonomische behandeling van alle plantensoorten die voorkomen binnen de grenzen van Frans Guyana, Suriname en Guyana. Ik heb me ingespannen om de inhoud ervan openbaar te maken in een vrij…
Lees meer

Belangrijke
publicaties

PhD
supervisie

Naturalis wil een vruchtbare bodem vormen voor wetenschappelijk talent uit binnen- en buitenland. Daarom hebben PhD-kandidaten een speciale positie binnen onze organisatie.

  • Eka A. P. Iskandar (co-supervision, ongoing). Patterns of epiphytic bryophyte diversity in Gede-Pangrango National Park, Java, Indonesia.
  • Gabriela Ramos Cerqueira (co-supervision, ongoing). Community composition and reproductive biology of Bryophytes across Amazonian vegetation types in Central Amazon, Brazil.
  Rainforest road

  Onderwijs
  activiteiten

  BSc. cursus ‘Plant Families of the Tropics’ - Universiteit Leiden.

  In de
  media

  16 juni 2019 verscheen ik in een aflevering van NPO 2 serie: "De Toren".

  In de Volkskrant van 25 maart 2017: Met stalen zenuwen op 300 meter hoogte speuren naar mos.

  SylviaMotadeOliveira_inthemedia

  Publicaties