Stem op Naturalis voor de BankGiro Loterij Museumprijs

9 november 2020
Livescience

Jaarlijks reiken het Prins Bernhard Cultuurfonds en de BankGiro Loterij, in samenwerking met de Museumvereniging, de BankGiro Loterij Museumprijs uit. We zijn zo trots als een pauw dat Naturalis dit jaar genomineerd is. 

Als iedereen zich bewust is van de vitale rol van biodiversiteit en onze invloed hierop, kunnen we met zijn allen werken aan het herstel van de biodiversiteit. De BankGiro Loterij Museumprijs maakt dit mogelijk. Stemmen kan tot en met 30 november.

 

Achter de schermen
voor het voetlicht

Het thema ‘Achter de schermen, voor het voetlicht’ past Naturalis als een jas. Wij verzamelen en onderzoeken de rijkdom van de natuur. We willen biodiversiteit beheren en behouden, voor de toekomst van onze kinderen. Dat doen we door onze kennis te delen met een breed publiek, in ons museum én online. Zo weten we mensen te raken en te inspireren en de fascinatie voor de natuur door te geven. Want wie beter weet, wie beter doet. En dat is nu belangrijker dan ooit.

External video URL

Beleef
het echte werk

In de tentoonstellingszaal LiveScience, de etalage van ons instituut, delen onze experts gepassioneerd het werk dat ze normaliter achter de schermen doen. Hier beleef je echte prepareersessies, presenteren we de resultaten van onderzoek en laten we zelfs zien hoe we dinobotten schoon maken.

Dinolab

De droom
professionele studio

Jaarlijks bereiken we honderdduizenden mensen: bezoekers van ons museum en van onze online kanalen. Om een grotere impact te maken en een groter publiek te bereiken, willen we ons werk achter de schermen verder buiten de museummuren brengen. Onze droom is een tv-studio te bouwen waardoor we onze expedities kunnen livestreamen, kunnen uitzenden vanuit de bijzondere collectietoren met 42 miljoen objecten, onze labs online kunnen openstellen... Voor thuis, in de klas, in de natuur en op tv!

logo museumprijs