Naturalis vanaf 8 juni weer open Tot 1 juli gratis voor mensen werkzaam in cruciale beroepen en vitale processen

15 mei 2020
Gezin in het atrium van Naturalis - Koen Mol

Vanaf maandag 8 juni opent Naturalis Biodiversity Center, museum en onderzoeksinstituut in Leiden, weer de deuren. De hele maand juni is het museum gratis toegankelijk voor mensen werkzaam in een cruciale beroepsgroep of een vitaal proces uit de regio.

Volg onze verhalen

Volg hier het nieuws over het museum en het dagelijkse werk en nieuwe ontdekkingen van onze onderzoekers.

FacebookTwitterInstagramYouTube

Gebaar
van dank

Naar verwachting mogen musea in juni de deuren weer openen. Naturalis wil de mensen in cruciale beroepen en vitale processen, zoals medewerkers van ziekenhuizen (bijvoorbeeld het naastgelegen LUMC), verzorgingshuizen, politie, ambulancepersoneel, een hart onder de riem steken. Om hen te bedanken bieden we hen en hun gezin in juni gratis toegang tot het museum aan. 

Maatregelen in verband met COVID-19

Naturalis gaat zorgvuldig te werk. Iedereen moet vooraf een starttijd reserveren via tickets.naturalis.nl. Dit is mogelijk vanaf eind mei (houd de website in de gaten voor de exacte datum). We starten met een laag aantal bezoekers, in de eerste weken wordt het aantal bezoekers langzaam opgebouwd. De veiligheid van onze bezoekers en onze medewerkers staat daarbij voorop. Het aantal bezoekers bouwen we op naar maximaal 1000 per dag in juli. Dat is aanzienlijk lager dan de bezoekersaantallen (tot 5000 bezoekers per dag in weekenden en in vakantietijd) voor de noodgedwongen sluiting. Om de 1,5 meter afstand te garanderen en de bezoekers te spreiden, hanteren we starttijden met een gelimiteerd aantal bezoekers. Ook is er een vaste route door het museum, eenrichtingsverkeer in de zalen en een vastgestelde in- en uitgang. Enkele ruimtes en onderdelen van het museum zijn gesloten, omdat deze niet de mogelijkheid bieden om voldoende afstand te bewaren. Op diverse plekken komen plexiglasschermen en zuilen met desinfecterende handgel. Naturalis biedt na de heropening een extra educatieve activiteit en ook de Naturalis museumapp krijgt een belangrijke rol tijdens het bezoek. Op deze manier is een complete museumbeleving gewaarborgd.

Vanaf 1 juli open voor iedereen

Vanaf woensdag 1 juli is iedereen weer welkom om Naturalis te bezoeken. Vanaf die datum geldt het reguliere tarief. Ook dan geldt dat een ticket met starttijd noodzakelijk is voor museumbezoek. Tickets reserveren is vanaf eind mei mogelijk via tickets.naturalis.nl (houd de website in de gaten voor de exacte datum).

Virtuele museum altijd open

Naturalis Biodiversity Center heropende zaterdag 31 augustus 2019 na een volledige verbouwing. In iets meer dan een half jaar ontving Naturalis al 430.000 bezoekers. Ondanks dat Naturalis vanwege het coronavirus zijn deuren heeft gesloten, kunnen bezoekers de natuur online blijven ontdekken. Daarnaast is het virtuele museum altijd open.

Noot
voor de redactie

Meer informatie

Voor meer informatie over het virtueel museum kun je contact opnemen met Corine van Impelen, hoofd Communicatie Naturalis Biodiversity Center, via corine.vanimpelen@naturalis.nl of 06 - 35 11 29 99.