Naturalis Nights Hét biodiversiteitsdag-festival

6 mei 2024
Naturalis Nights

Op woensdag 22 mei opent Naturalis Biodiversity Center in Leiden haar deuren voor de viering van de Wereldbiodiversiteitsdag met een speciale avondopenstelling: Naturalis Nights. Deze avond biedt een programma vol kennisverrijkende maar vooral ook leuke activiteiten om al het leven op aarde te vieren en tegelijkertijd ook aandacht te vragen voor biodiversiteitsbehoud.

Persbericht biodiversiteitsdag

Volg onze verhalen

Volg hier het nieuws over het museum en het dagelijkse werk en ontdekkingen van onze onderzoekers.

FacebookInstagramYouTube

Wereld
biodiversiteitsdag

Naturalis Nights is de nieuwe naam voor de reeks bijzondere avondopenstellingen die Naturalis zal gaan organiseren. De eerste editie op 22 mei staat in het kader van de Wereldbiodiversiteitsdag. Deze internationale dag viert al het leven op aarde en is er om mensen te inspireren op te komen voor onze natuur. Het gaat namelijk niet goed met de biodiversiteit op aarde, en de eerste stap richting verandering is het creëren van bewustzijn. De avond is voor Naturalis dan ook de perfecte kans om te laten zien hoe belangrijk biodiversiteit is en om aandacht te vragen voor biodiversiteitsverlies en -behoud. 

Wat is er
te doen?

Op deze dag kunnen bezoekers iets nieuws ontdekken over de natuur met een speciaal ontwikkelde avondprogrammering rondom biodiversiteit. Proef de levendige diversiteit achter een slok bier tijdens een smaakvolle bierproeverij, beweeg je als een kwal of walvis tijdens een sessie natuuryoga van Yoga met Passie of betreed de VR wereld Pollinator Park waar bestuivende inspecting alleen nog maar in kassen te bewonderen zijn. Er zijn daarnaast nog tal van flitscolleges van onderzoekers die over hun werk vertellen, ook kan je zelf een preparaat maken voor onder de microscoop en tovert de kunst van The Forgettable Art Machine je om in een plant, dier of schimmel!

Een avond
vol gezelligheid

Klinkt dit al als muziek in je oren? Wacht dan tot je het geluid van DJ DNA van het legendarische Urban Dance Squad hoort, dat het museum sfeervol zal vullen met de wonderlijke geluiden van de natuur. Dit is ook nog niet alles, want er zijn nog veel meer leuke activiteiten te ontdekken. Kort gezegd, een belangrijke maar ook een gezellige avond om samen de biodiversiteit te vieren onder het genot van een hapje en een drankje. De minimale leeftijd voor het festival is 18+, ben jij er ook bij?

Het volledige
programma en tickets

Naturalis nights
Evenementen

Naturalis Nights Biodiversiteitsdag

Locatie
Museum
Leeftijd
Vanaf 18 jaar
Prijs
Met museumticket
Op woensdag 22 mei wordt in Naturalis de jaarlijkse wereldbiodiversiteitsdag gevierd. Op deze dag staat alles wat leeft op aarde centraal. Dit wordt een bijzondere avondopenstelling met muziek, kunst, minicolleges en nog veel meer leuke activiteiten. Minimumleeftijd voor deze avond is 18 jaar. Koop alvast je ticket
Lees meer

Meer
informatie

  • Beeldmateriaal is te vinden in deze persmap, gelieve de credits in de bestandsnaam te gebruiken. 
  • Informatie over ticketverkoop of het programma is te vinden op deze pagina.
  • Voor algemene vragen kunt u terecht bij de communicatieafdeling van Naturalis via 071 - 7519 648 of communicatie@naturalis.nl