Bezoekers in de rij voor nieuw Naturalis

31 augustus 2019
Opening bij de ingang van Naturalis

In eerste uur ontving Naturalis al 1000 bezoekers. 

Zaterdag 31 augustus opende het nieuwe Naturalis de deuren voor bezoekers. Jong en oud stroomde toe om de fonkelnieuwe tentoonstellingszalen, topstukken als T. rex Trix en het bijzondere architectonisch gebouw met eigen ogen te bewonderen.

“Naar dit moment heb ik lang uitgekeken,” zegt directeur Edwin van Huis. “Eindelijk kunnen we ons publiek welkom heten in het nieuwe Naturalis. Wij willen mensen raken door de schoonheid van de natuur. We hopen dat ze na een bezoek aan het museum naar buiten lopen en denken ‘Wat is de natuur toch bijzonder’. En dat wat je bijzonder vindt, daar zorg je meestal beter voor!”.

Veel kinderen konden niet wachten tot de deuren open gingen. 
Sieb (10): “Ik ben heel blij met het nieuwe Naturalis. Er is zoveel te zien. Het meest bijzonder vind ik de dinosaurussen. Maar ik heb ook heel lang staan kijken in de zaal Aarde naar de edelstenen en daar heb ik een aardbeving meegemaakt!”.

Maar ook Loet (50) keek zijn ogen uit: “In de zaal Leven zijn zoveel dieren bij elkaar op een prachtige manier te zien. En zaal De dood is door de vormgeving en opzet echt heel bijzonder”

Naturalis is dagelijk geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De zaal LiveScience op de begane grond is gratis toegankelijk. Tickets kunnen besteld worden via naturalis.nl

Beeldmateriaal
Ons beeldmateriaal mag worden gebruikt met vermelding van de juiste credits. In dit geval is dit Koen Mol. Het beeldmateriaal is hier beschikbaar

Noot voor de redactie, niet voor publicatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Naturalis Biodiversity Center
Afdeling communicatie
communicatie@naturalis.nl
071 - 751 95 48
06 - 35 11 29 99

Volg onze verhalen

Bij Naturalis zijn we dag en nacht bezig om de collectie aan te vullen als rijksmuseum, academisch onderzoeksinstituut en erfgoedinstelling.

FacebookTwitterInstagramYouTube