1 miljoen bezoekers oog in oog met T. rex Naturalis 65 miljoen jaar oud fossiel brengt wetenschap dichterbij

Oog in oog met T. rex Trix

T. rex Trix van Naturalis maakt een internationale reis en heeft in de verschillende steden nu al 1 miljoen bezoekers ontmoet: 293.00 bezoekers in Leiden, 85.000 in Salzburg, 380.000 in Barcelona en tot nu toe 260.000 bezoekers in Parijs. Het 66 miljoen jaar oude skelet is een enorme publiekstrekker die het in zich heeft kinderen en ouders, wereldwijd, voor wetenschap te fascineren.

Europese tour

En de Europese tour is nog niet voorbij. Tot 3 november is T. rex Trix nog te bezichtigen in de tentoonstelling 'Un T. rex á Paris' van het Muséum National d’Histoire Naturelle. Daarna gaat zij voorzichtig op transport naar Glasgow. Medio 2019 komt Trix terug naar Leiden. Dan is de verbouwing van Naturalis klaar en opent het prachtige nieuwe museum de deuren. Trix krijgt uiteraard een ereplaats.

Volg onze verhalen

Bij Naturalis zijn we dag en nacht bezig om de collectie aan te vullen als rijksmuseum, academisch onderzoeksinstituut en erfgoedinstelling.

FacebookTwitterInstagramYouTube

Symbool voor vriendschap Japan

De stad Nagasaki heeft besloten een 3D replica van T. rex Trix tentoon te stellen als onderdeel van de samenwerkingsovereenkomst in het daar nieuw te bouwen dinosaurusmuseum. De replica van Trix wordt het pronkstuk dat naast hun eigen dinovondsten komt te staan. Trix wordt het symbool van vriendschap tussen de steden en de samenwerking tussen Naturalis Biodiversity Center en het museum in Nagasaki.