Burooj Ghani

Replace this with a picture of you

Mijn interesses liggen op het snijvlak van machinaal leren op basis van geluid en ecologie voor het behoud van biodiversiteit. Ik breng de kracht van kunstmatige intelligentie en bioakoestiek naar het monitoren van biodiversiteit.

Trefwoorden

Machine learning, deep learning, AI, audio, bioacoustics

Dr. Burooj Ghani

Postdoctoraal fellow
AI & Biodiversiteit

Evolutionaire Ecologie

+31 (0)71 7519600 
https://bghani.github.io

Research
interest

Ik werk binnen drie door de EU gefinancierde projecten MAMBO, GUARDEN en TETRIS om het behoud van biodiversiteit te bevorderen door het ontwikkelen van machine learning-methoden voor het detecteren en classificeren van dierlijke vocalisaties.

Door gebruik te maken van machine learning-technieken wil ik innovatieve methoden ontwikkelen voor het detecteren en classificeren van dierlijke vocalisaties. Dit kan veel voordelen opleveren voor wildlife-experts, natuurbeschermingsbiologen en ecologen door geautomatiseerde hulpmiddelen te bieden voor langetermijnmonitoring van het milieu. De focus van mijn werk ligt op het verwerken van uitgebreide datasets van omgevingsgeluiden, waardoor waardevolle inzichten verkregen kunnen worden in de verborgen wereld van communicatie tussen dieren. In de natuur zijn veel dieren visueel ongrijpbaar, maar hun geluiden bieden een schat aan informatie over hun leefomgeving, seizoensveranderingen en interacties. Traditionele methoden om deze geluiden te analyseren zijn tijdrovend en bewerkelijk. Mijn doel is om geautomatiseerde processen te creëren die de analyse versnellen en stroomlijnen, wat uiteindelijk bijdraagt aan de bescherming en het behoud van de diverse soorten en ecosystemen van onze planeet.

box plots
spectrogram

Key
publications