Naturalis Nights Biodiversiteitsdag

8 april 2024
Naturalis Nights Biodiversiteitsdag logo

Op woensdag 22 mei is er in Naturalis een speciale avondopenstelling, genaamd Naturalis Nights: Biodiversiteitsdag. Het is die dag Wereldbiodiversiteitsdag, een belangrijk moment om mensen bewust te maken van het belang van biodiversiteit en onze biodiversiteit te vieren. Op deze avond vraagt Naturalis aandacht voor alles wat op aarde leeft. Er zijn onder meer flitscolleges, muzikale kunstinstallaties, optredens en zelfs een duurzame modeshow, dus zet de dag alvast in je agenda.

Het persbericht als .PDF

Volg onze verhalen

Volg hier het nieuws over het museum en het dagelijkse werk en ontdekkingen van onze onderzoekers.

FacebookInstagramYouTube

Bijzondere
avondopenstellingen

Onder de noemer Naturalis Nights presenteert Naturalis door het jaar heen een aantal bijzondere avondopenstellingen. Zo zijn er prikkelarme avonden, filmavonden, bijzondere lezingen en op 22 mei een mini-festival in het kader van Wereldbiodiversiteitsdag.

Divers
programma

Meerdere Naturalis-onderzoekers vertellen deze avond over hun werk. Zo zal onderzoeker Marco Roos vertellen over de biodiversiteit in de stad en waarom die zo belangrijk is, en paleontoloog Yanell Braumuller over uitgestorven mensapen in Europa en wat die met jou te maken hebben. Het museum is ook geopend, inclusief bar en een speciale speurtocht voor volwassenen. 

Daarnaast kan je deelnemen aan allerlei leuke activiteiten, zoals ontspannende yogasessies geïnspireerd op de natuur, een bierproeverij en een microscopie-workshop. Gedurende de avond kan je ook genieten van de ambient sound van DJ DNA (bekend van onder meer de Urban Dance Squad), onder het genot van een drankje en een snack. 

Dit wordt gegarandeerd een leuke en leerzame avond; houd deze dus vrij. Houd onze website en social media in de gaten voor meer informatie.

Naturalis nights
Evenementen

Naturalis Nights Biodiversiteitsdag

Locatie
Museum
Leeftijd
Vanaf 18 jaar
Prijs
Met museumticket
Op woensdag 22 mei wordt in Naturalis de jaarlijkse wereldbiodiversiteitsdag gevierd. Op deze dag staat alles wat leeft op aarde centraal. Dit wordt een bijzondere avondopenstelling met muziek, kunst, minicolleges en nog veel meer leuke activiteiten. Minimumleeftijd voor deze avond is 18 jaar. Koop alvast je ticket
Lees meer

Meer
informatie

  • Beeldmateriaal is te vinden in deze persmap, gelieve de credits in de bestandsnaam te gebruiken. 
  • Voor algemene vragen kunt u terecht bij de communicatieafdeling van Naturalis via 071 - 7519 648 of communicatie@naturalis.nl