Tim Rietbergen MSc

samplen tim

Ik ben werkzaam als collectiebeheerder Biobank bij ARISE, een project waarbij Naturalis samenwerkt met het Westerdijk Instituut en de universiteiten van Amsterdam en Twente aan een infrastructuur die alle (meercellige) Nederlandse soorten kan herkennen en in kaart kan brengen. Zo beheer ik de DNA extracten, weefselmonsters en ecologische collecties van de Rijkscollectie en de ARISE collectie. Naast deze functie werk ik ook als PhD candidate bij de Universiteit Utrecht aan mijn eigen onderzoek naar vleermuisevolutie. Ik ben met name geïnteresserd in de evolutie van de achterpoten van vleermuizen. Ook ben ik in mijn vrije tijd werkzaam als reservist militair bij de landmacht. 

Keywords

DNA, eDNA, Ecologie, Biodiversiteit, Paleontologie, Evolutiebiologie, Vleermuizen, Zoogdieren, CT-scanning, Collectie

Tim B. Rietbergen MSc

Collectiebeheerder Biobank/ARISE


Contact: 
LinkedIn
 link

 

Onderzoek
Interesse

Ik een Bachelor in de Biologie en een Master Evolutionaire Biologie aan de Universiteit van Leiden. Ik heb een Minor gedaan in Biodiversity and Natural Environment in leiden en een zomercursus Fysische antrolopologie aan de Universiteit van Amsterdam. Als lid van het Bat Phenotypes and Evolution Network (BPEN), onderdeel van de Global Union of Bat Diversity Networks (GBatNet), werk ik samen met onderzoekers wereldwijd aan het beschrijven van fenotypes van vleermuizen (levend én uitgestorven).

De oudste fossiele skeletten van vleermuizen komen uit de Green River Formation in Wyoming (USA) en zijn zo'n 53 miljoen jaar oud. Deze fossiele vleermuizen lijken erg veel op de vleermuizen die vandaag de dag nog rondvliegen. Toch zijn er soms subtiele verschillen die informatie kunnen geven over het leven van deze uitgestorven vleermuizen en ons mogelijk dichterbij brengen bij het ontdekken van een mogelijke voorouder.

GBATNET
Fossil Bat Mike Eklund
ARISE logo

ARISE: Nederlandse soorten kennen en herkennen

In het project ARISE bouwt Naturalis samen met het Westerdijk Instituut en de universiteiten van Amsterdam en Twente aan een infrastructuur die alle (meercellige) Nederlandse soorten kan herkennen en in kaart brengen. Elke soort, op elke manier, snel, en…
Lees meer