Yanell Braumuller

Yanell Braumuller

Ik ben een paleontoloog met een achtergrond in de evolutionaire biologie. Mijn onderzoek richt zich op het gebruiken van data om diepgaande inzichten te verkrijgen in de ecologie van uitgestorven dieren, met een speciale focus op het Neogene tijdperk in Turkije. Ik ben actief betrokken in het veld en ik maak gebruik van collecties om uitgebreid onderzoek te doen.

Keywords

Paleontologie, Paleoecologie, Paleobiogeografie, Miocene Hominiden, (Meta-) Data analyse

Onderzoeks
Interesse

Ik onderzoek hoe uitgestorven dieren zich hebben aangepast aan klimaatverandering, en welke evolutionaire en migratiepatronen daarbij een rol hebben gespeeld. Data-analyse brengt oude ecosystemen aan het licht en verrijkt ons begrip van natuurhistorie.

Uitsterving en klimaatverandering vinden niet alleen vandaag plaats, ze hebben ook het verleden vormgegeven. Ik bestudeer de Neogene periode (ongeveer 20,5 tot 2,5 miljoen jaar geleden). Gedurende deze periode van veranderende klimaten observeren we zoogdieren die evolueren, migreren en verdwijnen. Fossielen van deze oude dieren bieden inzicht in vroegere leefomgevingen en klimaten. Door te onderzoeken hoe veranderende omgevingen invloed hadden op de migratiepatronen van Miocene hominoïden - mogelijke menselijke voorouders - hoop ik bij te dragen aan het begrip van onze oorsprong en onze plaats in de natuurlijke wereld.

Similariteitsanalyse in het Mioceen
Interactieve kaarten gebruikt voor analyse

Actuele
onderwerpen

  • Biostratigrafie van de Greco-Iraanse Bioprovincie
  • Paleobiogeografie van Neogene zoogdieren
  • Migratie van Miocene hominoïden

Belangrijkste
Publicaties

 

Wetenschaps
communicatie

Wetenschappelijkscommunicatie verbindt mensen met kennis en maakt complexe ideeën begrijpelijk. Het stimuleert nieuwsgierigheid, helpt iedereen leren en ondersteunt vooruitgang in onze samenleving.

Ik ben vrijwillig preparator en opgraver bij het Naturalis Dinolab, in de Live Science-hal. Hier laten we het publiek zien hoe we dinosaurusbotten schoonmaken en kunnen ze terecht met al hun vragen over paleontologie.

Daarnaast heb ik meerdere interactieve workshops ontwikkeld, speciaal gericht op kinderen van verschillende achtergronden. Met boeiende activiteiten probeer ik kinderen op een speelse en educatieve manier kennis te laten maken met basisbegrippen van de paleontologie.

answering questions
workshop for children

Onderwijs
activiteiten

Assistent MSc cursus Paleobiologie, Leiden Universiteit

PhD
supervisors

Promotor: Jan Wijbrans (Vrije Universiteit Amsterdam / Leiden University)

Promotor: Menno Schilthuizen (Naturalis Biodiversity Center / Leiden University)

Co-promotor: Lars van den Hoek Ostende (Naturalis Biodiversity Center)

Co-promotor: Jeremy Miller (Naturalis Biodiversity Center)