Plant.ID Moleculaire identificatie van planten

Brandnetel

Planten zijn essentieel voor veel aspecten van ons dagelijks leven, omdat ze voedsel, medicijnen en bouwmaterialen leveren. Planten kunnen echter ook schade aanrichten, denk maar aan giftige planten, stuifmeelallergieën, versnijdingsmiddelen in kruidengeneesmiddelen, of invasieve soorten. Correcte identificatie van planten is daarom cruciaal, maar helaas is dit vaak problematisch. Plant.ID pakt dit probleem aan door geavanceerde chemische oplossingen te ontwikkelen voor een vereenvoudigde manier om planten te identificeren.

Contact

 

Dr. Barbara Gravendeel
Onderzoeker en groepsleider
Evolutionary Ecology

barbara.gravendeel@naturalis.nl

 

In het
kort

Plant.ID is een samenwerkingsnetwerk binnen Europa en pakt de uitdagingen van plantenidentificatie aan in 15 verschillende projecten. Het netwerk heeft de loopbaanontwikkeling en opleiding van 15 PhD-bursalen in een internationale en interdisciplinaire omgeving ondersteund om hen een brede waaier van vaardigheden mee te geven om uitmuntende wetenschappers te worden.

Plant.ID is een Marie Skłodowska-Curie actions (MSCA) Innovative Training Network (ITN) dat wordt gefinancierd via het H2020-programma van de Europese Unie en op 1 januari 2018 van start is gegaan.

Het project is afgesloten op 31 december 2021.

Wie werken
aan dit project?

Deze onderzoekers bij Naturalis werken aan dit project:

  • Ozan Ciftci
  • Margret Veltman

Met wie
werkten we samen?

Ons netwerk telde 15 beginnende onderzoekers die elk een vitaal onderdeel van het Plant.ID-project uitvoerden. Zij waren werkzaam in 9 verschillende gastinstituten verspreid over Europa. Alle ESR-projecten waren uniek en droegen bij tot het bereiken van het algemene doel van Plant.ID.

Bekijk alle betrokken personen op plantid.uio.no