Yasmin Grooters

Yasmin Grooters aan het werk in het dinolab

Yasmin werd vroeger al Indiana Grooters genoemd, altijd op avontuur en dingen ontdekken. Vroeger was ze al gek op dinosaurussen, maar nadat ze Jurassic Park had gezien wist ze het zeker: ze wilde met dinosaurussen gaan werken. In 2016 werd ze vrijwilligster in het dinolab en begon aan het Triceratopsproject en ging voor het eerst mee met een opgraving. Vanaf 2019 is ze van vrijwilliger naar werknemer en prepareert ze in het Dinolab in het museum aan de kudde Triceratopsen die Naturalis in Wyoming heeft gevonden.  

Keywords

Dinosaurus, preparateur, fossielen, dinolab, Triceratops, paleontoloog

Triceratopsbotten
van Naturalis

De triceratopsbotten die Naturalis tussen 2015 en 2019
opgegraven heeft in Amerika worden in het museum,
in het Dinolab, geprepareerd.

De triceratopsbotten van Naturalis zijn onderdeel van de collectie van Natasja den Ouden, maar in het Dinolab worden deze botten eerst klaargemaakt voor onderzoek en uiteindelijk om ze te kunnen laten zien in het museum. Yasmin doet dat niet alleen, maar samen met Martijn Guliker en een bevlogen team van vrijwilligers.

Opgraven
In het triceratopsskelet

Triceratops
Dirk

Het Dinolab team is vooral heel trots op het eerste skelet dat inmiddels al af is: Triceratops Dirk. Dit indrukwekkende dier is al helemaal klaargemaakt door Yasmin en haar collega's en is te vinden op de derde verdieping van Naturalis, bij de andere dino's.

Paleontologen met bot
7 januari 2019

Triceratops tijdlijn Triceratops expeditie

Triceratops, of letterlijk: driehoorngezicht, een iconische dinosaurus. Alweer een tijd geleden, in 2013, deden onderzoekers van Naturalis een bijzondere ontdekking. In Wyoming (Amerika) vonden zij de resten van meerdere Triceratopsen. Nog drie expedities…
Lees meer
Martijn en Yasmin op het dinolab

Dinolab Miljoenen jaren werk

Midden in het museum is iets te zien dat normaal gesproken achter de schermen gebeurt: daar werkt ons Dinolab aan echte dinosaurusbotten. Naturalis heeft in 2013 zes triceratopsen opgegraven in de Verenigde Staten, en in het Dinolab worden deze botten…
Lees meer

In de
media

Vanaf 2020 vertelde Yasmin ook online vanaf verschillende plekken over haar werk in het Dinolab:

Werken in het Dinolab