Ton de Winter

Ton de Winter

Mijn onderzoeksinteresses zijn de systematiek, biogeografie, ecologie en evolutie van niet-mariene gastropoden (slakken en naaktslakken) en de geschiedenis van dit vakgebied. Ik richt me momenteel op de landslakken die in westelijke deel van de Afrotropische regio leven, maar andere geografische gebieden worden af ​​en toe aangehaald om fylogenetische en andere vergelijkende redenen, of door stochastische oorzaken. De westelijke Palaearctische niet-mariene weekdierfauna is en blijft voor mij een interessant vakgebied.

Sleutelwoorden

Taxonomie, systematiek, Mollusca, Gastropoda, slakken, naaktslakken, biodiversiteit, biogeografie, landslakken, Afrotropen, West-Afrika

Dr. A.J. (Ton) de Winter

Gastonderzoeker
NL Biodiversiteit & Samenleving
ton.dewinter@naturalis.nl
+31 (0)71 751 9659

Onderzoek
interesse

Studie van de evolutie, systematiek, biogeografie en ecologie van gastropoden (slakken en slakken), gebaseerd op materiaal uit museumcollecties en nieuw verzameld materiaal.

Binnen dit brede veld richt ik me momenteel op de landslakken die in Afrotropische regio (met name het westelijke deel) leven, maar ook andere geografische gebieden zoals het Caribisch gebied (o.a. Sint Eustatius) bestudeer ik af en toe. De westelijke Palaearctische niet-mariene weekdierfauna is ook een interessant gebied, vooral de Atlantische eilanden.

Nieuw-slakkensoort-top-vulkaan
Gulella jongkindi de Winter