Jimmy de Rooij

Jimmy

Ik heb altijd versteld gestaan van de veelomvattende vormen en maten waarin dieren komen. Voor mij zien veel uitgestorven dieren eruit als wezens uit een andere wereld. Hier bij Naturalis kreeg ik de kans om deze wezens werkelijk te bestuderen! Mijn onderzoek richt zich op de groei, ontwikkeling en het gedrag van gehoornde dinosaurussen. Door de nieuwste technologie te combineren, probeer ik te ontdekken hoe deze dinosaurussen hun leven leefden!

Keywords

Dinosaurussen, Triceratops, histologie, bone-beds, ontogenie, gehoornde dinosaurussen

MSc Jimmy de Rooij

PhD Student
Endless Forms

jimmy.derooij@naturalis.nl

+31 6 30024127 (mobile)

Onderzoek
interesse

Dinosaurussen zijn er in een extreme verscheidenheid van verschillende smaken; Hoe ontwikkelden sommige van deze zich gedurende hun leven?

Een voorbeeld van extreme vormen en maten is te zien in de gehoornde dinosaurus Triceratops. Dit was de grootste gehoornde dinosaurus die ooit heeft geleefd, en zoals veel van zijn familieleden had hij ingewikkelde schedeluitsteeksels. Terwijl veel mensen deze dinosaurus kennen, is hij nog niet door en door bestudeerd. We weten nog steeds niet hoe (en hoe snel) deze dieren zo groot werden gedurende hun leven. Door naar hun botten te kijken op een microscopisch niveau, kan ik hun fossiele botweefsel bestuderen en hun groeistrategie inschatten.

Different horned dinosaur flavours
Overview Triceratops Dig

Actuele
onderwerpen

Lees hier meer over mijn onderzoek (in het Engels).

Houtwerk
14 januari 2019

Deel 1 is los! Triceratops expeditie

Op Twitter stond het al. Het eerste deel is los en op zijn sokkel! De voorbereiding ging niet zonder slag of stoot. Er ging tijd verloren met beschikbaarheid van grote machines. En herinnert u zich het autobrandje nog? De volgende dag bleek de benzinetank…
Lees meer
Dinosporen in de Jurassic Mile

Mission Jurassic Naturalis graaft weer

Naturalis Biodiversity Center graaft weer. En wel bij een van de spannendste dinosaurusopgravingen ooit. In de fossielrijke gesteenen van Wyoming, Verenigde Staten hebben onderzoekers een grote schat aan fossielen gevonden uit het Jura. De Jurassic Mile…
Lees meer

Belangrijke
publicaties

-

Studenten
begeleiding

Naturalis wil een vruchtbare bodem vormen voor wetenschappelijk talent uit binnen- en buitenland. Daarom hebben PhD-kandidaten een speciale positie binnen onze organisatie.

  Het PhD-project is nog in zijn vroegste stadia. Begeleiding van studenten komt binnenkort!

  Baby Trike

  Onderwijs
  activiteiten

  Toekomstige lezingen komen eraan.

  In de
  media

  In het Leidsch Dagblad: Triceratops in Naturalis

  Media