Hans Krüse

profielfoto

Als gepensioneerd ecoloog, woonachtig in Alphen a/d Rijn, zocht ik een plek waar ik met mijn ervaring en kennis iets kon doen. Naturalis is vlakbij en bood de mogelijkheid om ongeveer 8 uur per week gastonderzoeker te worden. Groene daken is mijn belangrijkste onderzoeksgebied. Ik ben benieuwd of het mogelijk is om de kwaliteit van extensieve groendaken voor bestuivers te verbeteren door (zaden van een selectie van) mooie bloemen toe te voegen. In mei 2021 heb ik een proefdak op mijn garage laten plaatsen.

Naast dit “klusje” ben ik betrokken bij een gemeenschapstuin in mijn buurt en bij het natuurbeheer van een klein terrein in Alphen a/d Rijn.

Ik heb Biologie (afstudeerrichting: ecologie) gestudeerd aan de VU, Amsterdam (1970-1979). De vervangende dienstplicht bij een milieufederatie bleek een goede basis voor een baan bij de Provincie Zuid-Holland. 20 jaar later stapte ik over naar Vogelbescherming Nederland en de laatste tien jaar (2008-2018) werkte ik bij de gemeente Utrecht als stadsecoloog.

Sleutelwoorden

Groene daken, groene gebouwen, biodiversiteit, stadsecologie

Hans Krüse

Gastonderzoeker
NL Biodiversiteit en Samenleving

hans.kruse@naturalis.nl

Projects

Het verbeteren van biodiversiteit op extensieve groene daken.

Onderzoek
interesse

  • Groene daken
sedum roof
herbaceous grassland