Opleidingen edelsteenkunde

Diamonds

Sinds 2013 is het Nederlands Edelsteen Laboratorium door Gem-A (Londen) erkend als Accredited Teaching Centre. Wij zijn gecertificeerd voor het geven van de opleidingen Foundation in Gemmology en Diploma in Gemmology. Een Diploma in Gemmology geeft recht op de internationaal aansprekende titel Fellow of the Gemmological Association of Great Britain ofwel ‘FGA’. 

Interesse?

Ben je geïnteresseerd in één van bovengenoemde opleidingen? Meld je dan aan door dit formulier in te vullen en op te sturen naar nel@naturalis.nl.

Onze
opleidingen

Een opleiding volgen bij het Nederlands Edelsteen Laboratorium betekent vakkennis opdoen onder begeleiding van de beste experts, met gebruikmaking van uitgelezen faciliteiten. Gecertificeerd volgens de strenge normen van het gerenommeerde Gemmological Association of Great Britain (Gem-A), voldoen onze opleidingen aan de hoogste, internationaal geldende eisen. Het edelsteenlaboratorium biedt de volgende opleidingen aan.

Foundation in Gemmology

Een basisopleiding in de edelsteenkunde en voorbereiding op Diploma in Gemmology. Gem-A’s Foundation in Gemmology is in Groot Brittannië een ‘Level 4’ accreditatie gegeven, en dit maakt het een authentiek ‘Certificate of Higher Education’.

  • Aanvang: medio 2023 (examen eind juni 2023) 
  • Frequentie: elke twee weken, op maandag 
  • Tijdstip: 09.30 tot 16.30 uur
  • Locatie: Nederlands Edelsteen Laboratorium, Darwinweg 2, Leiden
  • Kosten: €3225 in 2022, update voor 2023 volgt wanneer bekend

Diploma in Gemmology

Een gedegen opleiding in edelsteenkunde, resulterend in de titel Fellow of the Gemmological Association of Great Britain ofwel ‘FGA’. Gem-A’s Diploma in Gemmology is in 2012 in Groot-Brittannië beoordeeld als een ‘Level 6’ kwalificatie, het equivalent van een bachelor’s (B.Sc.) niveau.

  • Aanvang: maandag 10 oktober 2022 (examen eind juni 2023)
  • Frequentie: elke twee weken, op maandag
  • Tijdstip: 09.30 tot 16.30 uur
  • Locatie: Nederlands Edelsteen Laboratorium, Darwinweg 2, Leiden
  • Kosten: €4.850 (€4.950 na overige vooropleidingen, zoals FEEG e.d.)

De prijzen zijn inclusief cursusmateriaal (onder meer het cursusboek en een foundation instrument-kit, met daarin een loep (10x), pincet, schoonmaakdoekje, spectroscoop, dichroscoop, opklapbare polariscoop en conoscoop, Chelsea kleurfilter en diverse licht), en toegang tot het examen in Leiden; exclusief BTW (met inschrijving als bedrijf kan BTW teruggevorderd worden).

De opleidingen in edelsteenkunde zijn Engelstalig.