Opleidingen edelsteenkunde

Diamonds

Sinds 2013 is het Nederlands Edelsteen Laboratorium door Gem-A (Londen) erkend als Accredited Teaching Centre. Wij zijn gecertificeerd voor het geven van de opleidingen Gemmology Foundation en Gemmology Diploma. Een Gemmology Diploma geeft recht op de internationaal aansprekende titel Fellow of the Gemmological Association of Great Britain ofwel ‘FGA’. 

Interesse?

Ben je geïnteresseerd in één van bovengenoemde opleidingen? Meld je dan aan door dit formulier in te vullen en op te sturen naar nel@naturalis.nl.

Onze
opleidingen

Een opleiding volgen bij het Nederlands Edelsteen Laboratorium betekent vakkennis opdoen onder begeleiding van de beste experts, met gebruikmaking van uitgelezen faciliteiten. Gecertificeerd volgens de strenge normen van het gerenommeerde Gemmological Association of Great Britain (Gem-A), voldoen onze opleidingen aan de hoogste, internationaal geldende eisen. 

Het edelsteenlaboratorium biedt de volgende opleidingen aan:

Gemmology Foundation

Een basisopleiding in de edelsteenkunde en voorbereiding op Gemmology Diploma. Gem-A’s Gemmology Foundation is in Groot Brittannië een ‘Level 4’ accreditatie gegeven, en dit maakt het een authentiek ‘Certificate of Higher Education’.

  • Aanvang: 29 januari 2024 (examen 24 juni 2024)  - VOLGEBOEKT
  • Frequentie: elke twee weken, op maandag 
  • Tijdstip: 09.30 tot 16.30 uur
  • Locatie: Nederlands Edelsteen Laboratorium, Darwinweg 2, Leiden
  • Kosten: €3295*

Gemmology Diploma

Een gedegen opleiding in edelsteenkunde, resulterend in de titel Fellow of the Gemmological Association of Great Britain ofwel ‘FGA’. Gem-A’s Diploma in Gemmology is in 2012 in Groot-Brittannië beoordeeld als een ‘Level 6’ kwalificatie, het equivalent van een bachelor’s (B.Sc.) niveau.

  • Aanvang: september 2024 (preciese aanvangsdatum volgt)
  • Frequentie: elke twee weken, op maandag
  • Tijdstip: 09.30 tot 16.30 uur
  • Locatie: Nederlands Edelsteen Laboratorium, Darwinweg 2, Leiden
  • Kosten: €4950** (€5100 na overige vooropleidingen, zoals FEEG e.d.)

*De prijs is inclusief cursusmateriaal (onder meer het cursusboek en een foundation instrument-kit, met daarin een loep (10x), pincet, schoonmaakdoekje, spectroscoop, dichroscoop, opklapbare polariscoop en conoscoop, Chelsea kleurfilter en diverse licht), en toegang tot het examen in Leiden; exclusief BTW (met inschrijving als bedrijf kan BTW teruggevorderd worden).

**De prijs is inclusief cursusmateriaal (onder meer de diploma notes en het practical handbook) en toegang tot het examen in Leiden, exclusief BTW (met inschrijving als bedrijf kan BTW teruggevorderd worden).

De opleidingen in edelsteenkunde zijn Engelstalig.