Laboratoria Moderne faciliteiten voor hoogwaardige analyses

Microscoop

Naturalis beschikt over een breed assortiment aan hoogwaardige faciliteiten voor natuurwetenschappelijk onderzoek. De laboratoria zijn uitgerust met state-of-the art apparatuur voor biologische en geologische analyse. Ze zijn beschikbaar voor Naturalis-onderzoekers en voor onderzoek in opdracht.

Wil je meer informatie of wil je gebruikmaken van onze laboratoria?

Neem contact op met Arjen Speksnijder, hoofd laboratoria: arjen.speksnijder@naturalis.nl

Onze laboratoria bestrijken faciliteiten op het gebied van moleculaire techniekenmorfologiegeologie en bioinformatica. Werkzaamheden lopen uiteen van morfologisch en chemisch onderzoek tot op het kleinste detail tot genoomanalyse van plant, dier en omgeving. Van het testen van de echtheid van edelstenen tot de identificatie van planten- en dierensporen in bodem, water en lucht via DNA fingerprinting. De laboratoria van Naturalis vormen een essentiële schakel in wetenschappelijk onderzoek in binnen- en buitenland.

Naturalis wordt vernieuwd, maar onze laboratoria zijn ook in de bouwperiode voortdurend volop in bedrijf op tijdelijke locaties: onderzoek en analyse staan niet stil. Vanaf medio 2019 beschikken we over ons nieuwe gebouw met daarin alle onderzoeks- en collectiefaciliteiten onder één dak.