Blumea journal

Veld met bloemen

Blumea is een internationaal, uitsluitend elektronisch tijdschrift over de biodiversiteit, evolutie en biogeografie van planten, met inbegrip van systematiek, floristiek, fylogenie, morfologie en anatomie.

Contact en indiening van manuscripten

blumea@naturalis.nl

Hoofdredacteur

Peter van Welzen

Lay-out redacteuren

Connie Baak
Esmée Winkel

In het
kort

Blumea is een open access tijdschrift, met een CC BY-NC-ND license. Alle nummers gepubliceerd na november 2003 zijn publiek beschikbaar via Ingenta. Voor floristische studies ligt de nadruk op tropisch Afrika ten zuiden van de Sahara, tropisch Zuidoost-Azië met een sterke nadruk op Malesië, en Zuid-Amerika met een nadruk op de Guyana's. De artikelen in Blumea worden onderworpen aan single-blind peer review en zijn in het Engels. Vanaf Volume 62 (2017) is Blumea uitsluitend elektronisch, en zullen er geen gedrukte nummers meer worden verspreid. Alle inhoud zal vrij beschikbaar zijn via de website van Ingenta, en is ook gearchiveerd en beschikbaar in de Naturalis Repository. Zowel lezers als auteurs worden aangemoedigd om artikelen te deponeren in elk ander archief of repository waartoe zij toegang hebben.

Manuscript
indienen

Indiening van een manuscript bij Blumea gebeurt in de veronderstelling dat het manuscript, of delen daarvan, niet gelijktijdig bij andere tijdschriften wordt ingediend of in behandeling is, of op enigerlei andere wijze wordt gepubliceerd. Indien hieraan niet wordt voldaan, kan dit leiden tot onmiddellijke afwijzing. Auteurs die een manuscript indienen, doen dit met dien verstande dat zij bij aanvaarding van het manuscript akkoord gaan met het beleid inzake auteursrechten dat momenteel door de uitgevers van Blumea wordt gehanteerd (zie hierboven). Auteurs behouden alle rechten om gedrukte of elektronische kopieën uit te wisselen met collega's en om het werk te gebruiken voor onderwijsdoeleinden. Stuur manuscripten in als e-mailbijlage of via WeTransfer.

Geldende instructies
voor schrijvers