Nieuw in Naturalis Evolutie

24 november 2022
André Kuipers in zaal Evolutie

De nieuwste tentoonstelling in Naturalis gaat over evolutie. ‘Evolutie’ is de laatste van negen permanente tentoonstellingen van het in 2019 vernieuwde museum. Astronaut en ambassadeur voor het behoud van biodiversiteit André Kuipers bezocht als eerste de tentoonstelling.

Volg onze verhalen

Volg hier het nieuws over het museum en het dagelijkse werk en nieuwe ontdekkingen van onze onderzoekers.

FacebookTwitterInstagramYouTube

Alles is
familie

Alles is verbonden

In de tentoonstelling Evolutie wordt op een unieke manier duidelijk dat we verbonden zijn met de allereerste vormen van leven, dat we familie zijn van alle leven op aarde. We vinden allemaal onze oorsprong op dezelfde planeet, waarop we door de oneindige ruimte zweven.

Bestel tickets

Tentoonstelling Evolutie zonder publiek
André Kuipers in zaal Evolutie

Begin
van leven

Oersteen

Bij binnenkomst in Evolutie valt je oog op een immense steen. Een steen van 3,7 miljard jaar oud, zo oud als het leven zelf. Het gesteente bevat mogelijk kleine hoeveelheden organische koolstof, dat zou kunnen wijzen op het bestaan van de allereerste levensvormen. Bezoekers mogen deze oersteen aanraken, en zijn daarmee verbonden met het allereerste begin van leven op aarde.

Meer over de tentoonstelling

Oersteen zaal Evolutie

Nieuwe Naturalis
voltooid

Evolutie is de laatste permanente tentoonstelling die is toegevoegd aan het vernieuwde Naturalis. Bezoekers ervaren sinds 2019 in het museum de schoonheid en rijkdom van de natuur. Naast thema’s als de dood, voortplanting, leven van nu en leven van vroeger, maakt het thema evolutie het verhaal van het nieuwe Naturalis compleet.

Meer over de vernieuwing

Olifant in zaal Leven