Natuurfoto’s van buurtbewoners te bewonderen in de bieb

17 februari 2023
Bewoners bewonderen foto's

Van 15 februari tot 15 maart kan iedereen de gratis fototentoonstelling in Bibliotheek Katwijk bezoeken. De prachtige natuurfoto’s zijn gemaakt, of uitgekozen door, bewoners uit de wijk.

Volg onze verhalen

Bij Naturalis zijn we dag en nacht bezig om de collectie aan te vullen als rijksmuseum, academisch onderzoeksinstituut en erfgoedinstelling.

FacebookTwitterInstagramYouTube

Blauwe sterlelie
uit Iran

In bibliotheek Katwijk is de komende maand een bijzondere tentoonstelling te zien. De bibliotheek hangt tot 15 maart 2023 vol met prachtige natuurfoto’s die gemaakt zijn door bewoners uit de buurt. De natuurfoto’s zijn een weerspiegeling van het geboorteland van de bewoners, of een land waar ze goede herinneringen aan hebben. Zo zijn er foto’s te zien van de kust van Kenia, een blauwe sterlelie uit Iran, of de duinen van Katwijk.

Natuur en wetenschap
in de wijk

De tentoonstelling is georganiseerd door samenwerkingsverband Trefpunt LiveScience, waar Gemeente Katwijk, Gemeente Leiden, Welzijnskwartier, Samen Ondernemend Leren Leiden (SOL), Hogeschool van Amsterdam, Bibliotheek Katwijk en Naturalis Biodiversity Center samen in optrekken. Trefpunt LiveScience organiseert activiteiten met het doel families uit de wijken de Hoornes in Katwijk en de Kooi in Leiden de natuur en wetenschap in hun eigen omgeving te ontdekken.

Kom je
kijken?

De gratis fototentoonstelling is tot 15 maart 2023 te zien bij Bibliotheek Katwijk, Hoorneslaan 297. Bewoners die hun eigen foto herkennen nodigen we van harte uit om hun naam erbij te zetten, zodat ze de eer krijgen die ze verdienen.