Werkstuk of spreekbeurt
Doe jij het over dino's?

Doe jij je spreekbeurt of werkstuk over dino's? Hier vind je genoeg informatie voor een goede start. Veel succes!

De triceratopsen van Naturalis

Tussen 2013 en 2019 groef Naturalis wel zes triceratopsen op in Wyoming, VS. Van vijf triceratopsen lagen de botten op een hoop, die hoorden bij elkaar.

Bekijk het spreekbeurtpakket

Kudde triceratopsen

Word jij een dino-expert?
Alle opties op een rij

Naturalis heeft nog veel meer interessante informatie voor je klaarstaan. Ontdek onze online platforms en word een echte dino-expert.

Yasmin Grooters in dinolab

Triceratops
TV

Licht, camera, actie!

Duik in de wereld van Triceratops met exclusieve video's, intervies met experts, en achter-de-schermen kijkjes op de opgraving en in het prepareerlab. Triceratops TV brengt je met je neus op het avontuur.

Naar Triceratops TV

 

 

Matthijs en Bart achter de schermen

Nieuwtjes
Dino-artikelen

Duik in de hoogtepunten van onze triceratops-collectie, waar verleden en heden samenkomen. Ontdek fascinerende artikelen, interactieve expedities, en boeiende video's die het verhaal van Triceratops tot leven brengen. Van opgraving tot onderzoek , volg de sporen van deze majestueuze wezens door de tijd. 

Een grote hoop gehoornde dinosauriërs

Tijdens een tot dan toe mislukte T. rex-expeditie stuitten wetenschappers van Naturalis op een aantal skeletten van Triceratops op een boerderij in Wyoming. Een zeldzame ontdekking die ons veel vertelt over het leven en de dood van deze dieren...

Lees artikel

Triceratops witte achtergrond

Educatieve
programma's

Vanaf het schooljaar 2024-2025 biedt Naturalis nog meer programma's rond Triceratops voor het basis- en voortgezet onderwijs. Houd hiervoor onze site in de gaten.

Educatie

3D-print Triceratops

Groep 5 t/m 8 3D-print je eigen dino

Naturalis heeft een groot aantal dino’s en dinobotten in de collectie. Zowel het T. rex -skelet als het Triceratops -skelet zijn volledig gescand met een moderne 3D-scanning technologie. Zo kan er ook digitaal onderzoek worden gedaan aan de de botten en…
Lees meer
Kinderen programma workshop dinofossielen

Klas 1: Workshop Dinofossielen

In deze workshop kruip je in de huid van een paleontoloog. Je onderzoekt echte dinosaurusbotten, eieren, voetafdrukken en andere sporen. Door te voelen, meten en puzzelen reconstrueer je de dinotijd. Bekijk in het museum dinosauriërs en denk na over vragen…
Lees meer