Trefpunt LiveScience Wetenschap in de wijk

Meisje kijkt door loep naar fossielen

Treftpunt LiveScience brengt wetenschap in de wijk. Onderzoekers van Naturalis trekken samen met buurtwerkers de wijk in om wetenschap en biodiversiteit dichter naar de buurtbewoners te brengen. Jong en oud kan meedoen aan diverse activiteiten, zoals een ‘bioblitz’, waarin ze samen met onderzoekers de natuur in hun wijk ontdekken, in gesprek gaan met onderzoekers over indrukwekkende collectiestukken en zelf bodemdiertjes onderzoeken. 

Contact

Daniëlle Meuleman
Projectleider Trefpunt LiveScience
danielle.meuleman@naturalis.nl

danielle.meuleman@naturalis.nl

Waardering
voor de natuur

Het doel van Trefpunt LiveScience is iedereen deel te laten maken van de natuur, wetenschap, Naturalis en elkaar. Dat doen we door jong en oud via leuke, laagdrempelige activiteiten in contact te brengen met de natuur om hun heen. Ook maakt het publiek kennis met wetenschap zoals in de zaal LiveScience van Naturalis. Samen brengen we de natuur in de wijk in kaart, zoals in de Hoornes in Katwijk en de Kooi in Leiden.

Ontdek,
leer en verdiep

Kinderen bekijken verwondert naar een oud bot
External video URL

Ontdek
onze activiteiten

De verbinding
opzoeken

Trefpunt LiveScience is een samenwerking tussen Naturalis, de HvA, Welzijnskwartier, SOL Leiden en verschillende gemeenten en praktijkpartners om de waardering voor natuur in de eigen leefomgeving te vergroten. De focus ligt hierbij op families uit wijken die weinig in contact staan met de natuur om hun heen en wetenschap. Om dit te bevorderen brengen we de museumzaal LiveScience, een zaal waarin het publiek een kijkje achter de schermen krijgt bij Naturalis, naar de wijken toe.  Het project wordt financieel ondersteund door een subsidie voor Wetenschapscommunicatie van de Nationale Wetenschapsagenda.

In
de media

Yanell met kinderen Katwijk