Tentoonstelling GIF!

Van 14 oktober 2017 tot en met 2 september 2018 dook je in de giftige wereld van dr. Freek Vonk. Je maakte kennis met het gila-monster, een vogelspin en Freeks favoriet: de koningscobra. Freek en zijn collega-onderzoekers leerden je via filmpjes meer over het nut en de noodzaak van onderzoek naar gif. De tentoonstelling GIF! is gesloten sinds maandag 3 september. Op Naturalis Natuurwijzer lees je meer over giftige dieren en planten.

Tentoonstelling T. rex in Town

T. rex Trix is nu op reis door Europa. Na Leiden, is T. rex Trix eerst op reis gegaan naar Salzburg. Van 27 november tot en met 21 mei 2018 was Trix te bezichtigen in science museum CosmoCaixa, in Barcelona. Ook daar was Trix zeer succesvol. 379.119 bezoekers stonden oog in oog met T. rex. Daarmee was de tentoonstelling één van de best bezochte tentoonstelling van CosmoCaixa. Van 6 juni 2018 tot en met 2 september 2018 staat het skelet in het Muséum National d’Histoire Naturelle in Parijs. In de tussentijd bouwt Naturalis aan een nieuw museum waarin T. rex Trix een ereplaats krijgt. In 2019 staat de opening hiervan gepland.  In 2019 komt Trix weer naar Leiden en krijgt zij een ereplaats in het prachtige, nieuwe museum. Volg het reisblog van Trix om op de hoogte te blijven.

Heb je vragen?

Stel ze ons gerust. Wij geven je graag antwoord.

Contact

Maquette nieuwe museum

Toegangsprijzen

Voor het nieuwe museum kun je nog geen kaartjes kopen. Wanneer wel? Dat lees je straks hier: houd deze site dus in de gaten!

Openingstijden

Naturalis is tijdelijk gesloten. Vanaf medio 2019 kun je ons weer bezoeken.

Adres en route

Naturalis is goed te bereiken met het openbaar vervoer: het museum ligt op loopafstand van treinstation Leiden Centraal. Door de verbouwing kun je ons nu even niet bezoeken. Vanaf medio 2019 ben je weer welkom op Darwinweg 2 in Leiden.

Toegankelijkheid

Op dit moment zijn we gesloten, maar het nieuwe Naturalis is goed toegankelijk met een rolstoel.

Eten en drinken

Even uitrusten met koffie en gebak? Of lekker lunchen? Dat kan straks in het restaurant van ons nieuwe museum. Zelf wat te eten meenemen kan dan natuurlijk ook.