Senior Research IT Engineer

.

Ben jij onze nieuwe Senior Research IT Engineer? Zorg je ervoor dat onze onderzoekers optimale IT-ondersteuning ontvangen en zorgeloos hun werkzaamheden kunnen uitvoeren? Ben je een teamplayer die graag in oplossingen denkt en proactief is? Lees dan snel verder!

HBO
Fulltime (32-36 uur per week)
Bepaalde tijd met uitzicht op vast
€ 3.187 - € 4.141

Over
ons

Naturalis Biodiversity Center is hét kennisinstituut op het gebied van biodiversiteit in Nederland. Met ruim 43 miljoen objecten beheren we één van de grootste natuurhistorische collecties ter wereld. Wereldwijde samenwerkingsverbanden, met 14 hoogleraren aan de Nederlandse universiteiten en de enorme collectie van planten, dieren, gesteenten en mineralen, geven Naturalis een unieke internationale positie en verantwoordelijkheid. Met onze tentoonstellingen, educatieve en maatschappelijke activiteiten laten wij een breed publiek kennis maken met de diversiteit van het leven op aarde. In ons prijswinnende vernieuwde museum verwelkomen wij jaarlijks ruim 500.000 bezoekers. Een echte ontmoetingsplek voor iedereen die meer wil ontdekken over de natuur. 

Bij Naturalis hebben we passie voor biodiversiteit. We bouwen digitale infrastructuren voor biodiversiteitsgegevens en diensten, voor onderzoekers en de bredere gemeenschap. Door het gebruik van innovatieve technologieën op het gebied van computervision en bio-informatica om soortherkenning te automatiseren, kunnen we betrouwbaardere informatie leveren over o.a. patronen en trends in biodiversiteit en helpen we het verlies aan biodiversiteit tegen te gaan.

De afdeling Digital Solutions & Infrastructures (DSI) levert hier een belangrijke bijdrage aan. Onderdeel van deze afdeling is het team Support, dat is verdeeld in drie verschillende focusgebieden, met name museum IT,  kantoor IT en research IT. Het supportteam voor research IT (onderzoeksgroepen en laboratorium) bestaat momenteel uit 4 collega’s (waaronder een Scrummaster) en is toe aan uitbreiding. 

 

Dit
ga je doen

Als Senior Research IT Engineer bied je onze onderzoekers optimale IT-ondersteuning voor het uitvoeren van hun dagelijkse werkzaamheden. Naturalis beschikt over uitgebreide onderzoeksfaciliteiten zoals CT-scanning, microscopie, high performance computing (t.b.v. AI, DNA-analyses, big data) die zonder uitzondering aangestuurd en opgenomen moeten worden middels IT-technologie en -netwerken.

Jij zorgt ervoor dat onze onderzoekers op een efficiënte en effectieve manier gebruik kunnen maken van alle benodigde voorzieningen waarbij je (met het team) zorg draagt voor de integratie en inrichting van Research-systemen binnen Naturalis en het beheer hiervan, om een optimale service te waarborgen. 

Jij bent als Senior Research IT Engineer ook Product Owner. Vanuit deze rol ben je het aanspreekpunt voor verschillende stakeholders, stel je prioriteiten en schakel je met meerdere teams binnen Naturalis (o.a. Infra en Support), leveranciers en eindgebruikers. Bij deze stakeholders inventariseer je de behoeften, denk je mee en bied je waar nodig (maatwerk)oplossingen. Je ontwikkelt deze oplossingen, beheert en neemt deze op in de verschillende workflow processen, zowel van de gebruikers als de IT infrastructuur. 

Je draagt hierbij zorg voor het opzetten en implementeren van procedures, processen en (innovatieve) technologie ten behoeve van een robuuste en veilige infrastructuur en IT-dienstverlening. Wanneer je ruimte voor verbetering ziet, dan pak je dit graag op en doe je proactief een voorstel. 

Profiel
en functie-eisen

Je hebt ruime ervaring binnen het IT vakgebied en/of een soortgelijke functie, minimaal 5 jaar. Daarnaast beschik je over HBO werk- en denkniveau en ben je steeds op zoek naar manieren om jezelf op de hoogte te houden van de nieuwe ontwikkelingen rondom o.a. security, cloud oplossingen en ICT support. Je bent bekend met AGILE, PRINCE II en DevOps en weet hier goed je weg in te vinden. Scripting, Windows 10 en Ubuntu Linux zijn voor jou geen onbekende gebieden en je kunt werken met AWS en Gitlab. Verder heb je ervaring met (bij voorkeur) Topdesk en heb je eerder gewerkt conform de ITIL-cyclus. Goede beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal is een must. 

 

Ons
aanbod

Een functie in een dynamische en fascinerende werkomgeving. Een organisatie met een grote diversiteit aan professionals met liefde voor de natuur en biodiversiteit. Je gaat werken in Leiden, goed bereikbaar met het OV. De functie van Senior Research IT Engineer is ingeschaald in schaal 9 volgens de Museum CAO. Het salaris ligt tussen € 3.187,- en € 4.141,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek. 

De arbeidsovereenkomst is voor de periode van 1 jaar. Een vast dienstverband behoort daarna tot de mogelijkheden.

Bij indiensttreding vragen wij altijd om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Informatie
en sollicitatie

Voor inhoudelijke informatie kun je contact opnemen met Arjan Schieven (telefoonnummer +31652428651)  of per e-mail  arjan.schieven@naturalis.nl en voor procedurele informatie met de afdeling P&O (sollicitaties@naturalis.nl). 
Laat ons zo snel mogelijk weten waarom jij als Research IT Engineer bij ons aan de slag wilt en waarom je denkt dat je geschikt bent voor deze functie. We vragen je uiterlijk zondag 2 juni 2024. te reageren door gebruik te maken van het sollicitatieformulier.


Naturalis onderschrijft de Code Culturele Diversiteit. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de kandidaat die de diversiteit binnen het team versterkt.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld. Inhuur of aanstelling op ZZP-basis behoort niet tot de mogelijkheden.