Lead Developer

scagljolabrakkee atrium naturalis

Als Lead developer ben je gewend om het voortouw te nemen. Je kunt optreden als technisch product lead, kunt directe collega’s en andere stakeholders adviseren op het gebied van werkwijze (proces). en treedt op als ambassadeur en coach inzake de werkwijze en ontwikkelrichtlijnen. Je stuurt collega’s actief bij wanneer je met elkaar samenwerkt op werkwijze en ontwikkelrichtlijnen. Voor hoofdlijninschattingen ondersteunt de lead developer de projectleider.

Naturalis zoekt per 1 augustus naar een ervaren, enthousiaste en communicatief vaardige Lead developer, voor 36 uur per week.

Introductie

Naturalis Biodiversity Center in Leiden is het nationale kennisinstituut op het gebied van biodiversiteit. Met een collectie van meer dan 44 miljoen objecten, ruim 100 researchers en een museum dat jaarlijks meer dan 400.000 bezoekers trekt. Het instituut beschikt over state-of-the-art faciliteiten, waaronder een eigen laboratorium. Naturalis werkt intensief samen met nationale en internationale universiteiten en topinstituten. 

Het belang van (open) data voor onderzoek neemt wereldwijd toe. Naturalis ontwikkelt zich daarom steeds meer tot internationaal dataknooppunt (dataprovider) en kenniscentrum voor onderzoeksdata.

Naturalis bouwt en implementeert applicaties en websites waarmee wetenschappers wereldwijd toegang krijgen tot een schat aan informatie over collectie en onderzoek. Deze toepassingen stellen wetenschappers en collectiebeheerders in staat om data optimaal te gebruiken. Ook ontwikkelen wetenschappers en ICT’ers van Naturalis concepten om het brede publiek met behulp van webtoepassingen te betrekken bij onderzoek (citizen science). 

Naturalis stelt daarnaast informatie beschikbaar aan het onderwijs, bedrijven en andere organisaties via diverse ICT-platforms en open API’s. Opdrachtgevers van deze projecten zijn Naturalis, maar ook gelieerde organisaties zoals NLBIF en Waarneming.nl. Om het onderzoek naar biodiversiteit te bevorderen en efficiënter te maken, biedt Naturalis de door haar ontwikkelde software zoveel mogelijk als open source aan en stimuleert het initiatieven om informatie op het gebied van biodiversiteit openbaar aan te bieden.

 

Wat
ga je doen?

Als Lead developer ben je gewend om het voortouw te nemen. Je kunt optreden als technisch product lead, kunt directe collega’s en andere stakeholders adviseren op het gebied van werkwijze (proces). en treedt op als ambassadeur en coach inzake de werkwijze en ontwikkelrichtlijnen. Je stuurt collega’s actief bij wanneer je met elkaar samenwerkt op werkwijze en ontwikkelrichtlijnen. Voor hoofdlijninschattingen ondersteunt de lead developer de projectleider.

Evenals iedere collega programmeur ben je verantwoordelijk voor de veiligheid en de kwaliteit van een groep applicaties, tools en koppelingen. Kleine en grote veranderingen op bestaande applicaties worden al dan niet projectmatig in sprints volgens de scrum/agile methodiek doorgevoerd in een multidisciplinair team. Bugs oplossen en onderhoud is tevens onderdeel van je werk. Daarnaast kun je optreden als technisch adviseur op je eigen applicaties. Je bent gewend om je werk te automatiseren door het inzetten van bijvoorbeeld. CI/CD pipelines en geautomatiseerde controles. 

Binnen de afdeling wordt veel waarde gehecht aan samenwerken. De samenwerking is bedoeld om de kwaliteit van de software te verbeteren, , kennis en ervaringen te delen, best practices over het software ontwikkelproces uit te proberen en te delen, ontwikkelrichtlijnen aan te leren en te gebruiken, en om het werkplezier te verhogen. Als lead geef je hierin het goede voorbeeld en neem je de leiding, zodat je als team beter gaat presteren.

 

Profiel
en functie-eisen

Je hebt een WO werk/denkniveau met relevante opleidingen als achtergrond. Verder beschik je over aantoonbare meerjarige relevante werkervaring en relevante kennis van

  • zowel frontend als backend technieken, met specialiteit Python en verschillende typen database management systemen;
  • DevOPS / CICD via (bij voorkeur) Gitlab CI, Docker, Docker Compose, Ansible, Linux and command line tooling;
  • technisch initiëren, vormgeven en begeleiden van de ontwikkeling van nieuwe applicaties;
  • hoge kwaliteit software ontwikkeling met nadruk op open source en begeleiden van collega’s in gebruik van standaarden, ontwikkeltools en technologie en monitoren van het gebruik;
  • software ontwerp, het adviseren over lange termijn keuzes op het gebied van technologie en oplossingen en stakeholder communicatie op deze onderwerpen;
  • ontwikkelen van schaalbare API / micro services (optioneel);
  • scannen, selecteren en evalueren van technologie;
  • maken van hoogwaardige technische documentatie.

De
afdeling

Als Lead developer maak je onderdeel uit van het team Applicatie Ontwikkeling binnen de afdeling Applicatieontwikkeling en -beheer. Je werkt nauw samen met zeven enthousiaste collega’s aan een ruime variatie aan in huis ontwikkelde biodiversiteit webapplicaties. Je rapporteert aan het hoofd van de afdeling en rapporteert binnen projecten aan projectleiders.

Het
aanbod

Een functie in een dynamische werkomgeving en boeiende organisatie. Een salaris tussen € 3.525,- en € 4.738,- bruto per maand (schaal 11 Museum CAO) op basis van ervaring en een 36-urige werkweek, exclusief 8% vakantietoeslag en 3,4% eindejaarsuitkering.

Informatie
en sollicitatie

Voor inhoudelijke informatie kun je contact opnemen met Wilfred Gerritsen (Afdelingshoofd AO&B) 06-22707176 en voor procedurele informatie met de afdeling Personeel & Organisatie 071-7519703. Stuur jouw sollicitatie, waaruit de gevraagde kwaliteiten aantoonbaar blijken uiterlijk 1 augustus 2022 via het sollicitatieformulier.