Backend Software Developer

Nieuwe gebouw Naturalis Bio Diversity Center

Naturalis Biodiversity Center in Leiden is het nationale kennisinstituut op het gebied van biodiversiteit. Met een collectie van meer dan 44 miljoen objecten, ruim 100 researchers en een museum dat jaarlijks meer dan 400.000 bezoekers trekt. Het instituut beschikt over state-of-the-art faciliteiten, waaronder een eigen laboratorium. Naturalis werkt intensief samen met nationale en internationale universiteiten en topinstituten. 

Het belang van (open) data voor onderzoek neemt wereldwijd toe. Naturalis ontwikkelt zich daarom steeds meer tot internationaal dataknooppunt (dataprovider) en kenniscentrum voor onderzoeksdata. Naturalis bouwt en implementeert applicaties en websites waarmee wetenschappers wereldwijd toegang krijgen tot een schat aan informatie over collectie en onderzoek. Deze toepassingen stellen wetenschappers en collectiebeheerders in staat om data optimaal te gebruiken. Ook ontwikkelen wetenschappers en ICT’ers van Naturalis concepten om het brede publiek met behulp van webtoepassingen te betrekken bij onderzoek (citizen science). 

Naturalis stelt daarnaast informatie beschikbaar aan het onderwijs, bedrijven en andere organisaties via diverse ICT-platforms en open API’s. Opdrachtgevers van deze projecten zijn Naturalis, maar ook gelieerde organisaties zoals NLBIF en Waarneming.nl. Om het onderzoek naar biodiversiteit te bevorderen en efficiënter te maken, biedt Naturalis de door haar ontwikkelde software zoveel mogelijk als open source aan en stimuleert het initiatieven om informatie op het gebied van biodiversiteit openbaar aan te bieden.

Naturalis zoekt een ervaren, enthousiaste en communicatief vaardige Backend Software Developer

Taken
en verantwoordelijkheden

Als medior backend software developer lever en onderhoud je kwalitatief hoogwaardige software. 

Evenals iedere collega programmeur ben je verantwoordelijk voor de veiligheid en de kwaliteit van een groep applicaties, tools en koppelingen. Jij wordt specifiek verantwoordelijk voor een groep van PHP / Drupal webapplicaties. Daarnaast werk je met je naaste collega’s aan verbeterde manieren van programmeren en testen.

Kleine en grote veranderingen op bestaande applicaties worden al dan niet projectmatig in sprints volgens de scrum/agile methodiek doorgevoerd in een multidisciplinair team. Bugs oplossen en onderhoud is uiteraard onderdeel van je werk. Daarnaast kun je optreden als technisch adviseur op je eigen applicaties. Je bent gewend om je werk te automatiseren door het inzetten van bijvoorbeeld. CI/CD pipelines en geautomatiseerde controles. 

Binnen de afdeling wordt veel waarde gehecht aan prettig en effectief samenwerken. Samenwerking is bedoeld om de kwaliteit van de software te verbeteren, kennis en ervaringen te delen, best practices over het software ontwikkelproces uit te proberen en te delen, ontwikkelrichtlijnen aan te leren en te gebruiken, en om het werkplezier te verhogen. Als backend developer vind je het prettig om samenwerking in teams en zelfstandig werken te combineren. 

Binnen de afdeling wordt gewerkt aan groeipaden met gerichte training, scholing en begeleiding. Wil je op termijn jouw horizon verbreden, b.v. op het gebied van Python en/of Java of op het gebied van DevOPS, dan zijn daartoe zonder meer mogelijkheden. 

Het
profiel

Je hebt een HBO/WO werk/denkniveau met relevante opleidingen als achtergrond. Verder beschik je over aantoonbare meerjarige relevante werkervaring (2-5 jaar) met en relevante kennis van:

  • zowel frontend als backend technieken: PHP, javascript, HTML en Drupal, en verschillende typen database management systemen, zoals MariaDB en Postgresql;
  • hoge kwaliteit software ontwikkeling met nadruk op open source, gebruik van interne standaarden, ontwikkeltools en technologie en monitoren van het gebruik;
  • DevOPS / CICD via (bij voorkeur) Gitlab CI, Docker, Docker Compose, Ansible, Linux and command line tooling;
  • ontwikkelen van schaalbare API / micro services (optioneel);
  • maken van hoogwaardige technische documentatie;
  • begeleiden van junior collega’s, uitvoeren van code reviews en samen programmeren (pair programming);
  • gedegen samenwerken op agile wijze bij voorkeur in multidisciplinaire scrum teams.

De
afdeling

Als medior Backend developer maak je onderdeel uit van het team Applicatie Ontwikkeling binnen de afdeling Applicatieontwikkeling en -beheer. Je werkt nauw samen met zeven enthousiaste collega’s aan een ruime variatie aan in huis ontwikkelde biodiversiteit webapplicaties. Je rapporteert aan het hoofd van de afdeling en rapporteert binnen projecten aan projectleiders. 

Ons
aanbod

Een functie in een dynamische werkomgeving en boeiende organisatie. Een salaris tussen € 3.208,- en
€ 4.196,- bruto per maand (schaal 10 Museum CAO) op basis van ervaring en een 36-urige werkweek, exclusief 8% vakantietoeslag en 3,4% eindejaarsuitkering. Hybride werken, een combinatie van op kantoor en thuis werken, behoort tot de mogelijkheden. 

Werken bij Naturalis betekent ook, gratis entree voor het museum en Rotterdam Blijdorp voor jou en je familie/vrienden. Korting in het personeels gedeelte van het restaurant. Ongeveer elke maand een borrel met je collega's. Daarnaast werk je met de nieuwste technologieën en heb je collega's met veel ervaring en verschillende expertises, waar je veel van kan leren.

Informatie
en sollicitatie

Voor inhoudelijke informatie kun je contact opnemen met Wilfred Gerritsen (Afdelingshoofd AO&B) 06-22707176 en voor procedurele informatie met de afdeling Personeel & Organisatie 071-7519703. Stuur jouw sollicitatie, waaruit de gevraagde kwaliteiten aantoonbaar blijken via het sollicitatieformulier